23 Μαΐου 2013

Στη Γερμανία θα συνεχίσει τη νοσηλεία του ο 12χρονος Ρώσος

Στη Γερμανία συνεχίζεται η νοσηλεία του μικρού Ρώσου κατόπιν επιθυμίας της μητέρας του. Οπως πληροφορείται το protothema.gr, ο 12χρονος Νικήτα διακομίστηκε αργά χθες το βράδυ σε ειδικευμένο νευροχειρουργικό κέντρο προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση του από Γερμανούς ειδικούς.

Η υγεία του βαρύτατα τραυματισμένου παιδιού από τις μαχαιριές του 21χρονου Ολλανδού ανιματέρ στο ξενοδοχείο της Κρήτης όπου παραθέριζε ο μικρός Ρώσος με τη μητέρα του, έχει σταθεροποιηθεί μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Ωστόσο, όπως επισήμαναν ιατρικές πηγές στο protothema.gr, παραμένει ένα επιβαρυμένο περιστατικό για τη διακομιδή του οποίου δεν υπήρχαν οι κατάλληλες ενδείξεις. Οι ιατροί συνέστησαν στη μητέρα να περιμένει να γίνει η διακομιδή την επόμενη εβδομάδα, αλλά εκείνη είχε λάβει ήδη τις αποφάσεις της [ελληνικες παπαριες... καθως στο νωτιαιο μυελο οτι ειναι να γινει πρεπει να γινει τα πρωτα 24ωρα, οποτε ακομα και τωρα μπορει να ειναι αργα για τον πιτσιρικα, αν οι ελληνες γιατροι δεν εκαναν σωστα της δουλεια τους, οπως δεν την κανουν σε πολλες τετοιες περιπτωσεις...].

Είχε έλθει ήδη σε επαφή με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία η οποία ανέλαβε την αεροπορική διακομιδή του μικρού ασθενή.

Με το νευροχειρουργικό κέντρο, κατά πληροφορίες, είχαν επικοινωνήσει και οι γιατροί του Παίδων ζητώντας την ιατρική γνωμάτευση για τις βλάβες του νωτιαίου μυαλού, αλλά και οι Γερμανοί γιατροί δεν άφησαν περιθώριο για νέα επέμβαση στον 12χρονο.