28 Μαΐου 2013

Κονδύλια 150 εκ. ευρώ για υποστήριξη 50.000 ατόμων από οικογένειες δίχως εργαζόμενο το 2013

Στην υποστήριξη περίπου 50.000 ανέργων κατά το 2013 προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, για την σταδιακή υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης απασχόλησης οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης που έλαβε χώρα την Τρίτη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται πως το όλο πρόγραμμα αποσκοπεί στην υποστήριξη 400.000 οικογενειών κατά τα έτη 2013 και 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως πιθανή πηγή άντλησης των απαραίτητων πόρων, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, εξετάζονται τα αδιάθετα κονδύλια του προγράμματος ψηφιακής σύγκλισης των υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ολοκληρωμένη πρόταση του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με το όλο πρόγραμμα αναμένεται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σύμφωνη γνώμη της, αφότου η Κομισιόν εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, οι υπουργοί συμφώνησαν σε κινήσεις για την διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών για το σχολικό έτος 2013-2014.

Η εξοικονόμηση των απαραίτητων πόρων θα διασφαλιστεί μέσω της ανακατανομής πόρων από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα.

Πηγή: http://www.skai.gr