20 Μαΐου 2013

Τατσόπουλος: Ο Παππάς της Χρυσής Αυγής είναι σκατόψυχος για αυτό δείχνει 500 ετών

Συνεχίζεται σε πολύ υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής έπειτα από την έντονη κόντρα που ξεκίνησε την Παρασκευή μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του Γιάννη Δραγασάκη που εκτελούσε χρέη προέδρου της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος, Τατσόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε με ύφος ειρωνικό για τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής αναφέροντας ότι «ο Παππάς του οποίου το χιτλερικό κείμενο διάβασα στη Βουλή, είναι τρία, χρόνια μικρότερός μου. Μπορεί επειδή είναι σκατόψυχος να δείχνει 500, αλλά είναι μικρότερός μου».

Ειχε προηγηθεί δημοσίευση ενός βίντεο που έδειχνε τον Χρήστο Παππά να αποκαλεί τον Γιάννη Δραγασάκη, «αριστερό συμμορίτη» και «πολιτικό περίττωμα».

Στη μέση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Εν τω μεταξύ μύλος επικρατεί με το... μέλλον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, καθώς, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κομμάτων είτε για το νομοσχέδιο καθεαυτό (Χρυσή Αυγή) είτε για την καθυστέρηση που παρατηρείται.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα κατατεθεί την Τρίτη στην προπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής για να οδηγηθεί στη συνέχεια στην ολομέλεια προς έγκριση.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Δευτέρας τονίζοντας ότι πρέπει «να μπει ένα τέλος στην φαρσοκωμωδία».

Αναλυτικά:

«Κατατέθηκε για να αποσυρθεί και μετά να ξανακατατεθεί, για να παραπεμφθεί εν συνεχεία στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και μετά ίσως κάπου, κάπως, κάποτε, να το ξαναδούμε...

Η κυβερνητική φαρσοκωμωδία με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναδεικνύει το πλήρες χάος στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική λειτουργία. Πέρα όμως από τους εσωτερικούς σκυλοκαβγάδες της τρόικας εσωτερικού, η συνεχιζόμενη άρνηση του πρωθυπουργού, να δώσει πράσινο φως στο νομοθέτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν αφήνει αμφιβολίες για το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής.

Η ηγεσία της ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να μένει ανοιχτή η πόρτα της γαλάζιας πολυκατοικίας στη ναζιστική συμμορία. Γι' αυτό άλλωστε επιδεικνύει προκλητική ανοχή στη φασιστική βία.

Και μέσα σε όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον... ΣΥΡΙΖΑ ότι δίνει άλλοθι στη Χρυσή Αυγή. Υποθέτουμε ότι σε επόμενη ανακοίνωση θα μάς κατηγορήσει ότι φέραμε και το Μνημόνιο...».

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή και στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί επιτακτική δημοκρατική ανάγκη η προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή το γεγονός ότι «κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες της μισαλλοδοξίας και των ακροτήτων της Χρυσής Αυγής».

Η ΔΗΜΑΡ σχολιάζει τα τελευταία «επεισόδια», τα οποία περιλαμβάνουν «την οπλοφορία βουλευτών ακόμα και εντός της Βουλής, την προσπάθεια μετατροπής του κοινοβουλίου σε αρένα, τις ρατσιστικές συμπεριφορές, τις παράνομες δραστηριότητες, τις βιαιοπραγίες κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών. Τις περισσότερες φορές, θλιβεροί πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση».

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη, με αντικείμενο το Σ/Ν κατά της βίας και του ρατσισμού. Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την άμεση προώθηση στην Βουλή και την ψήφισή του Νομοσχεδίου, ως μια θεσμική τομή που αφορά την προστασία της κοινωνίας, του πολίτη, των δημοκρατικών θεσμών.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, «είναι ένα θέμα που εμείς πρώτοι ως ΠΑΣΟΚ εισηγηθήκαμε, καταθέσαμε μάλιστα και σχετική πρόταση νόμου στην Βουλή. Το Σ/Ν του Υπουργείου στηρίζεται κατά βάση στις δικές μας επεξεργασίες, είναι σε θετική κατεύθυνση, το στηρίζουμε και φυσικά μέσα στην Βουλή θα συζητηθούν και προτάσεις ή προσθήκες ώστε να επιτελέσει πλήρως τον στόχο που θέσαμε».

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

«Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι το Σ/Ν πρέπει να προχωρήσει χωρίς συμβιβασμούς. Καμία συντηρητική λογική δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.

Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να το στηρίξουν. Και ας σταματήσουν επιτέλους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλληλοκατηγορίες που στον βωμό της συντήρησης ενός ανιστόρητου διπολισμού με μικροκομματικούς στόχους, αποδυναμώνουν την αναγκαία κοινή προσπάθεια κατά του νεοναζισμού και των εκφραστών του, της Χρυσής Αυγής.

Εδώ κρινόμαστε όλοι και επί της ουσίας.

Όπως και είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από το Προεδρείο της Βουλής – και με αλλαγή του Κανονισμού όπου αυτό απαιτείται – για έμπρακτες απαντήσεις απέναντι στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από όπου και αν προέρχεται».

iefimerida.gr