08 Μαΐου 2013

78.000 παραφρονες θέλουν να ταξιδέψουν και να πεθάνουν στον Άρη

Περισσότεροι από 78.000 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο δήλωσαν συμμετοχή για ένα ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή!

Η ολλανδική εταιρεία Mars One δέχτηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χιλιάδες αιτήσεις από ανθρώπους που επιθυμούν να εκπαιδευτούν ως αστροναύτες και να ταξιδέψουν μέχρι τον Κόκκινο Πλανήτη για να ιδρύσουν την πρώτη αποικία.

Το ταξίδι όμως, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία, δεν θα έχει εισιτήριο επιστροφής – αφού κάτι τέτοιο επί του παρόντος είναι επιστημονικά αδύνατο να επιτευχθεί. Η δυσοίωνη αυτή προοπτική όμως, δεν ένοιαξε καθόλου τους (μέχρι τώρα) 78.000 ανθρώπους που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.

Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία, η αναχώρηση για τον Άρη σχεδιάζεται για το 2022. Η άφιξη του διαστημοπλοίου εκεί θα γίνει επτά μήνες αργότερα, εντός του 2023.

«Έχοντας δεχτεί 78.000 αιτήσεις μέσα σε δύο εβδομάδες, η δουλειά μας καθίσταται το πιο ελκυστικό επάγγελμα στην ιστορία», ανέφερε ο Μπας Λάντορπ που είναι συνιδρυτής της Mars One.

Πιστεύει δε πως με τον τέτοιο ρυθμό, «θα πιάσουμε το στόχο μας που είναι μισό εκατομμύριο δηλώσεις συμμετοχής».

Κάθε εθελοντής που επιθυμεί να είναι ο Άρης ο τελευταίος προορισμός της ζωής του, καταβάλλει ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο μαζί με την υποβολή της δήλωσης. Για τους κατοίκους των ΗΠΑ, το αντίτιμο αυτό είναι για παράδειγμα 38 δολάρια.

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της αποστολής. Στο πρώτο ταξίδι θα συμμετάσχουν τέσσερις αστροναύτες ενώ μέχρι το 2033, σχεδιάζεται να έχουν πάει στον Άρη συνολικά 20 αστροναύτες.