16 Μαΐου 2013

Απειρη ανωμαλια: Νέα υποκουλτούρα γκέι αντρών που επιζητούν την «επαφή» με φορείς του AIDS επειδή έτσι «ανάβουν» [βίντεο]

Στη συγκλονιστική αποκάλυψη μίας επικίνδυνης υποκουλτούρας που προσλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις προέβη το πρωτότυπης θεματολογίας περιοδικό Dazed σε δημοσίευμά του, σύμφωνα με το οποίο γκέι άντρες εθελούσια επιζητούν σεξ χωρίς προφυλάξεις, καθότι τους «ανάβει» η ιδέα του κινδύνου που συνεπάγεται το ενδεχόμενο να προσβληθούν από τον ιό του HIV.


Σημάδι των μηδενιστικών καιρών που ζούμε; Της ολοένα και πιο ακόρεστης ροπής προς την ηδονή και την απόλαυση; Η υποκουλτούρα αυτή φέρει την ονομασία «bug chasing» [«κυνήγι ιού»] και μετρά πολλούς θιασώτες στα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

«Γιατί να επιζητεί κανείς να προσβληθεί από μία εξουθενωτική αυτοάνοση ασθένεια; Όπως περιγράφουν την εμπειρία μέλη της κοινότητας, το "κυνήγι του ιού" πυροδοτεί την έντονη συγκίνηση που συνεπάγεται η αίσθηση του ρίσκου και της κατάλυσης ενός ισχυρού ταμπού», σημειώνει το άρθρο, παραθέτοντας μαρτυρίες «συμμετεχόντων» στο «κυνήγι»:

«Κυνηγώ τον ιό επειδή με ανάβει. Η αίσθηση του ρίσκου είναι ερεθιστική. Μου αρέσει η πυρετώδης αίσθηση που νιώθω όταν αφήνω φορείς του HIV να χιμούν πάνω μου. Και όσον αφορά τις συνέπειες, αυτές μπορούν εύκολα να ελεγχθούν φαρμακευτικά».

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του δόκτορος David Moskowitz, ψυχιάτρου τον οποίο συμβουλεύτηκε το περιοδικό, η πλειοψηφία των «κυνηγών ιού» εμφανίζει έντονη σαδομαζοχιστική συμπεριφορά και μεγάλο ποσοστό πιθανοτήτων εμπλοκής αυτών των ατόμων σε ανάλογες δραστηριότητες.



iefimerida.gr