24 Μαΐου 2013

Με φανέλες της Μπάγερν ευχήθηκε καλή επιτυχία η Φιλαρμονική του Μονάχου (BINTEO)

Εναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να ευχηθεί «καλή επιτυχία» η φιλαρμονική ορχήστρα του Μονάχου στη Μπαγερν για τον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στο γήπεδο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Φορώντας φανέλες και κασκόλ, αλλά και με κρεμασμένες σημαίες της ομάδας στην αίθουσα, η φιλαρμονική της βαυαρικής πρωτεύουσας και η χορωδία ευχήθηκαν στην Μπάγερν καλή επιτυχία και να επιστρέψει με το τρόπαιο.

Υπό την καθοδήγηση του αμερικανού μαέστρου, Λόριν Μάαζελ εκτέλεσαν έναν ύμνο αφιερωμένο στην ομάδα, που καταλήγει σε αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μερικοί από τους στίχους αναφέρουν: «Στο δρόμο για τον μεγάλο τίτλο η Mπάγερν καταφτάνει δυνατότερη από ποτέ. Νωρίτερα από όλους, στέφεται πρωταθλήτρια. Σβάινσταϊερ, Μέλερ, Λαμπ, Ριμπερί. Με τον Γιουπ Χάινκες στον πάγκο, το "τρεμπλ" είναι κοντά όσο ποτέ. Φέρτε το κύπελλο στο Μόναχο αστέρες του Νότου, MIA SAN MIA*».

Ο φετινός τελικός θα είναι ένας γερμανικός «εμφύλιος», καθώς τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης θα διεκδικήσουν η Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Τι σημαίνει MIA SAN MIA

Πρόκειται για φράση στη βαυαρική διάλεκτο που σημαίνει «Είμαστε αυτοί που είμαστε» και πρόκειται για έκφραση υπερηφάνειας της περιοχής. Στα γερμανικά αυτή η φράση αναφέρεται ως «Wir sind wir». Στα βαυαρικά το «r» εξαφανίζεται και μετατρέπεται σε «a».