14 Μαΐου 2013

Απαγόρεψαν σε βουλευτή να καταθέσει στεφάνι, αλλά αυτός κατέθεσε! BINTEO

Συνέβη στη Κομοτηνή. Οι σοφοί διοργανωτές έχοντας εντολή από το υπερπέραν απαγόρεψαν σε βουλευτή να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των μαχητών για την απελευθέρωση της Θράκης, αλλά αυτός τους αγνόησε και κατέθεσε στεφάνι με τους φίλους του, που κρατούσαν -άκουσον, άκουσον!!!!- ελληνικές σημαίες!
Αν και οι διοργανωτές δεν το είχαν επιτρέψει, ο βουλευτής...
της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος παρουσία δεκάδων οπαδών του κόμματος και του κοινού κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον της Κομοτηνής με τσαμπουκά, κατά τον εορτασμό των Ελευθερίων Θράκης 2013!



Το χρονικό της 14ης Μαΐου

Τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου του έτους 1920 ο στρατοπεδευμένος στον Πολύανθο Ελληνικός στρατός παίρνει διαταγή να κινηθεί προς Ανατολάς και να καταλάβει την Κομοτηνή -έδρα του διασυμμαχικού κρατιδίου- και στη συνέχεια την υπόλοιπη Δυτική Θράκη.
Ο Αντιστράτηγος Παμίκος Ζυμβρακάκης, αφού συνεννοήθηκε με τον στρατηγό Σαρπύ για την αποχώρηση των Γαλλικών στρατευμάτων, μπήκε επικεφαλής του απελεθερωτικού στρατού της Δυτικής Θράκης. Οι Ελληνίδες, τα κορίτσια της Κομοτηνής κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες και λουλούδια στα χέρια, πρόσφεραν στον επικεφαλής της Μεραρχίας στρατηγό ανθοδέσμη και τον προσφώνησαν το «Καλώς ώρισες».
Ο επικεφαλής της Μεραρχίας στρατηγός Παμίκος Ζυμβρακάκης περιστοιχούμενος από το επιτελείο του, τον συνταγματάρχη Ψαρρά, τον ταγματάρχη Μπιτσάκη, τον λοχαγό Δαβάκη (τον ήρωα της Πίνδου και του Σαράντα) κ.ά. έφιπποι με στολισμένα τα άλογά τους κατευθύνονταν στην κεντρική πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο.
Εκεί θα γινόταν από το Γάλλο στρατηγό Σαρπύ η παράδοση της πόλης στα Ελληνικά στρατεύματα. Ο στρατηγός Σαρπύ περιστοιχούμενος από το επιτελείο, ως και από τους αντιπροσώπους του Θρακικού πληθυσμού, καμάρωσε την Ελληνική λεβεντιά που παρέλασε μπροστά του. Αφού χαιρετίστηκαν οι στρατηγοί, ο Σαρπύ παρέδωσε το Πρωτόκολλο παραδόσεως της πόλης.

Πηγή: rodopinews.gr