28 Μαΐου 2013

Προσκλητήριο ενότητας και ανοίγματα από Σαμαρά

Σχέδιο 100 ημερών ανακοινώνει στο Συνέδριο (ουτε μπανια δεν θα μας αφησει να κανουμε με την ησυχια μας...)

Τις κινήσεις που θα τον ενισχύσουν ακόμη περισσότερο στην πολιτική σκακιέρα, επεξεργάζεται το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός. Tο γεγονός ότι κατάφερε μέσα σε έξι μήνες ν’ αλλάξει το εις βάρος του, πολιτικό κλίμα, παρέχει τη δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά, να αισιοδοξεί για το μέλλον.
Όπως, υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ο Μεσσήνιος, πολιτικός έχει αποφασίσει να καταστρώσει σχέδιο – δράσης 100 ημερών. Οι σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από το βήμα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο κ. Σαμαράς, προτίθεται πέραν από την περιγραφή των δράσεων, να εξαγγείλει και μια σύγχρονη πλατφόρμα διακυβέρνησης. Ήδη, έχει δώσει τις σχετικές οδηγίες, προκειμένου να καταρτιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων. Σύμφωνα με αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει, ανακοινώνοντας και τις πρώτες αποφάσεις – ανάσα.

Για παράδειγμα, φημολογείται εντόνως, ότι ήδη έχει εξασφαλίσει την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ πιέζει προς πάσα κατεύθυνση για να υιοθετηθεί η πρότασή του, για ενιαίο ΦΠΑ, που θα διαμορφώνεται στο 15%. Το Συνέδριο για τον κ. Σαμαρά, αποτελεί ένα κομβικό σημείο, αφού συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποφάσισε να παρουσιάζει ένα σχέδιο, 100 ημερών, το οποίο θα ολοκληρώνεται, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τότε, που ουσιαστικά, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, τόσο για την οικονομία, όσο και για το αν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Ανεξάρτητα, πάντως, από το πλάνο που θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς, αξίζει να σημειωθεί η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, ο πρωθυπουργός, αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης προς όλους όσους πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η επιστροφή του Κώστα Μαρκόπουλου, ενώ συνεχίζονται οι παρασκηνιακές επαφές, με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Από κει και πέρα, είναι πολύ πιθανόν να δούμε να προσχωρούν στη Ν.Δ., οι Γιάννης Στουρνάρας και Γιώργος Φλωρίδης.

parapolitika.gr