08 Μαΐου 2013

Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας χωρίς «Αλεξάνδρειο»

Το timing δεν ήταν το ενδεδειγμένο

Την παραμονή που ο Σκοπιανός Αντιπρόεδρος έρχεται στην Αθήνα και συζητά με τον υπουργό Εξωτερικών (μεταξύ άλλων) το θέμα της ονομασίας της χώρας του, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ έχει πλέον «Αλεξάνδρειο», αλλά "Nick Gallis Hall" και μάλιστα στην αγγλική.

Η Ελληνική Πολιτεία ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΑ τίμησε τον ΜΕΓΑΛΟ Νίκο Γκάλη, με το να δώσει το όνομά του στο γήπεδο που ο ίδιος μεγαλούργησε και τίμησε την ομάδα του και την Ελλάδα. Και μάλιστα για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, η Πολιτεία άργησε πολύ να το κάνει αυτό.

Όμως ότι για πολλούς και εύκολα αντιληπτούς λόγους από τον καθένα μας, πιστεύουμε ότι για ΕΘΝΙΚΟΥΣ λόγους έπρεπε να διατηρηθεί ΚΑΙ η ονομασία «Αλεξάνδρειο», δίπλα στο όνομα «Νίκος Γκάλης».

Το «Αλεξάνδρειο» είναι και αυτό μέρος της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης και ως τέτοιο ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει.

Θα μπορούσε άνετα να υπάρχει ως διπλή ονομασία «Αλεξάνδρειο – Νίκος Γκάλης», χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε κάτι τέτοιο υπάρχει ήδη «Ταύρος – Ελ.Βενιζέλος», «Αγ.Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης» κ.λπ.

Επομένως μήπως πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της διπλής ονομασίας και όχι της διαγραφής εν μία νυκτί του «Αλεξανδρείου» και αντ’ αυτού το αγγλικό “Nick Gallis Hall”;