25 Μαΐου 2013

ΝΥΤ: Ποδόσφαιρο, εκεί όπου οι Έλληνες παραδέχονται την Γερμανία

Οι 'Νew Υork Τimes' ασχολήθηκαν με το γεγονός ότι οι επιτυχίες των Μπάγερν και Ντόρμουντ ικανοποίησαν τους Έλληνες, σε μια χώρα όπου η γερμανική πολιτική έχει αποτύχει.

Με μια αφίσα της Μέρκελ (ντυμένη ως Χίτλερ) να καίγεται έξω από την ελληνική Βουλή, οι 'Νew Υork Τimes' παρουσιάζουν το ρεπορτάζ τους σχετικά με το γεγονός ότι οι επιτυχίες των Μπάγερν και Ντόρμουντ ικανοποίησαν τους Έλληνες, σε μια χώρα όπου η γερμανική πολιτική έχει αποτύχει.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος: ''Εκεί που η γερμανική πολιτική αποτυγχάνει, το ποδόσφαιρο τα καταφέρνει".

Το κείμενο αναφέρει στην αρχή τα γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου το περασμένο φθινόπωρο. ''Οκτώ μήνες μετά, φωνές και κραυγές κυριαρχούν και πάλι στην ελληνική πρωτεύουσα. Αλλά δεν είναι κραυγές δυσαρέσκειας ή οργής, αλλά για το γκολ του Ρόμπεν στην Βαρκελώνη", συνεχίζει ο αρθρογράφος.

Για το συγκεκριμένο φαινόμενο, ζητήθηκε η γνώμη του Σταύρου Δρακουλαράκου, διευθυντή επιχειρήσεων και αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλου της 24 Media.

''Ο σπουδαιότερος λόγος που είναι ικανοποιημένοι οι Έλληνες γι' αυτές τις δύο ομάδες είναι γιατί το αξίζουν. Η Μπάγερν είναι ένας μεγάλος σύλλογος, είχε ένα πλάνο, αφοσιώθηκε σε αυτό, βγήκε στην κορυφή και κατάφερε να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Η Ντόρμουντ είναι για τους Έλληνες, η ιστορία της Σταχτοπούτας. Και απολαμβάνουν ακόμα και το γεγονός ότι ο Κλοπ κατάφερε να επιβληθεί του Μουρίνιο, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου", εξηγεί ο Σταύρος Δρακουλαράκος, ο οποίος καταλήγει χαριτολογώντας:

"Όλο αυτό, λέγεται πως είναι μέρος του σχεδίου της Μέρκελ να κατακτήσει και το τελευταίο μέρος υπερηφάνειας του ευρωπαϊκού Νότου: Το ποδόσφαιρο".

Πηγή:Sport24