01 Μαΐου 2013

Αίσχος ρε Μέρκελ!! Απολύθηκε εκπαιδευτικός που έλειπε... χρόνια από τη δουλειά

Του Παναγιώτη Στάθη

Η στιγμή της "απελευθέρωσης" του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, στον οποίο δόθηκε και πάλι το δικαίωμα να ασκεί ενστάσεις στις αποφάσεις του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού, είναι αυτή που σημαίνει οριστικές απομακρύνσεις από το δημόσιο.

Έτσι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτησή του και μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή που είχε επιβληθεί σε εκπαιδευτικό, λόγω μακροχρόνιας αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά του πάνω από δύο χρόνια, από 6μηνη προσωρινή παύση σε οριστική απόλυση.

Ο εκπαιδευτικός παραπέμφθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο γιατί απείχε από τα καθήκοντά του πάνω από 22 μέρες και φέρεται να αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία. Το συμβούλιο του επέβαλε οριστική απόλυση, εκείνος άσκησε έφεση και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο το Νοέμβριο του 2008 την έκανε δεκτή και μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης σε προσωρινή παύση έξι μηνών.

Ακολούθησαν δυο αντίθετες αιτήσεις (του εκπαιδευτικού και του κ. Ρακιντζή) στο ΣτΕ. Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 1670/2013 απόφασή τους (Γ΄ Τμήμα) απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο εκπαιδευτικός και δέχτηκαν ότι υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα που του αποδίδονται. Οι δικαστές έκριναν ότι η προσήκουσα ποινή που πρέπει να επιβληθεί στον εν λόγω εκπαιδευτικό είναι αυτή της οριστικής παύσης.

Πηγή:www.capital.gr