23 Μαΐου 2013

Γατονι ο Τατσόπουλος: για του Αγίου Ποτέ το παει η Ν.Δ. το "αντιρατσιστικο"

Την εκτίμηση ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «θα πάει στις καλένδες» εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, κατηγορώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία ότι «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή.
«Υπάρχουν πολλές πληροφορίες ότι θα το πάνε στις καλένδες – ή για τον Αύγουστο ή για του Αγίου Ποτέ. Αυτό συνδυάζεται με ένα κλείσιμο του ματιού της Ν.Δ. – γιατί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιδρούν και λένε «φέρτε το τώρα», δεν μπορώ να τους βάλω στα ίδια – (προς τη Χρυσή Αυγή)», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Γι’ αυτό έρχεται αυτός ο νόμος. Διότι είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι και πρώτοι σε ρατσιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Επειδή η Ν.Δ. της αρέσει να κλείνει το μάτι, γιατί σκέπτεται ότι αύριο η Χρυσή Αυγή μπορεί να είναι τρίτο κόμμα, θέλει να αφήνει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό με μια ομάδα», πρόσθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τατσόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα χωρίς να αναθεωρηθεί η συνθήκη «Δουβλίνο 2». «Να αναθεωρηθεί άμεσα. Να φτιάξουμε ανθρώπινες συνθήκες ή να μην στοχοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους – γιατί δεν είναι εγκληματίες – αντί να δημιουργούμε την ψευδαίσθηση ότι άμα τους πετάξουμε στη θάλασσα θα αλλάξει η οικονομία και θα βρούμε δουλειά», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επικρίσεις του Θ. Πάγκαλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Ζίζεκ, ο κ. Τατσόπουλος σχολίασε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «πάσχει από μία ασθένεια που ονομάζεται επιλεκτική αμετροέπεια».

Σε ό,τι αφορά στις συστάσεις περί ευπρεπούς ενδυμασίας των βουλευτών, ο κ. Τατσόπουλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν δίνει καμία σημασία στο «dress code» και ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι τι λένε και κυρίως τι ψηφίζουν οι βουλευτές.

«Αν ψηφίζουν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα, δεν πάνε να ντυθούνε φιγουρίνια; Εγώ θεωρώ ότι προσβάλλω τη Βουλή όταν ψηφίζω τέτοια μέτρα και όχι με το ντύσιμό μου», εξήγησε.

naftemporiki.gr