13 Μαΐου 2013

Απάντηση στην Πρόταση ανέξοδης απεργίας του κυρίου και καθηγητή μου Δαμιανού Μυρίδη

Αγαπητό taxalia,
Διάβασα το αρθρο-πρόταση  ενος πρώην καθηγητή μου το οποίο δημοσιεύσατε εδώ  και συνέταξα μια απάντηση, εν είδει ανοιχτής επιστολής, η οποία ακολουθεί. 
Ανοιχτή επιστολή προς τον καθηγητή κ. Μυρίδη

Κυριε Μυρίδη,

Θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ προσωπικά για το εξαίρετο έργο που δεν επιτελέσατε ως καθηγητής στο Έβδομο Λύκειο Καλαμαριάς, στο οποίο φοίτησα προ τριετίας. Ευτυχώς, δεν υπήρξα ποτέ μαθητής σας. Αγνοώντας το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό σας καθήκον και καταφέρνοντας να κάνετε γενιές μαθητών να αντιπαθούν τα μαθηματικά, συμβάλλετε μοναδικά στην σμίλευση προσωπικοτήτων, όπως και περιμένει η κοινωνία απο ανθρώπους που επιτελούν το ιερό λειτούργημα του εκπαιδευτικού.
Αλλά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η μεγαλοφυΐα και το πραγματικό ταλέντο ενός ανθρώπου δεν είναι πάντα μεταλαμπαδεύσιμα (επιτρέψτε μου τον όρο). Από το άρθρο αυτό είναι φανερό πως κατέχετε το αντικείμενο σας και είστε σε θέση με λεπτούς και κομψούς μαθηματικούς χειρισμούς να οδηγήσετε την διαδικασία των Πανελληνίων σε κατάρρευση, με ελάχιστες συνέπειες για τους απεργώντες εκπαιδευτικούς. Η προσπάθειά σας είναι αξιέπαινη και ελπίζω να καρποφορήσει, οδηγώντας όλους τους εκπαιδευτικούς σε μια κατάσταση διαρκούς και ανέξοδης απεργίας, όπως ακριβώς αυτήν που επιτελείτε τόσα χρόνια εσείς προσωπικά εντός των αιθουσών του σχολείου μας, πράττοντας μια αιώνια και απαράδεκτη λευκή απεργία και κοστίζοντας (όλο και λιγότερο, ας πούμε την αλήθεια) στο Ελληνικό Κράτος.

Στο σχολείο όπου διασταυρωνόμασταν καθημερινά, υπήρξαν και υπάρχουν καθηγητές στους οποίους οφείλω απείρως πολλά πράγματα, με συνείδηση και ήθος το οποίο είναι προφανές οτι εσείς δεν διαθέτετε. Διαθέστε λίγο απο τον άπειρο χρόνο που περνάτε μη διδάσκοντας και συζητήστε με τους υπόλοιπους συναδέλφους σας το σχέδιο το οποίο προτείνετε. Θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω τις απόψεις τους πάνω στον οργανωμένο τρόπο πληρωμένης ανταρσίας και ξεκούρασης που επινοήσατε.

Αν αφιερώνατε ένα μόνο μέρος του κόπου και της προσπάθειας που αφιερώσατε για τη μελέτη αυτή σε εμάς, τους μαθητές σας, είμαι σίγουρος οτι θα εντυπωσιάζατε ακόμα και τον εαυτό σας.

Ως την επόμενη φορά που θα βοηθήσετε την κοινωνία βάζοντας τρικλοποδιά σε έναν άλλο, εξίσου χρήσιμο θεσμό, σας εύχομαι...

Καλή ξεκούραση.

Ευαγγελόπουλος Γιώργος
Φοιτητής τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ

http://taxalia.blogspot.com/2013/05/blog-post_7709.html