24 Μαΐου 2013

Μαρκογιαννάκης: Η Κωνσταντοπούλου αποπροσανατολίζει συστηματικά

Τον ισχυρισμό της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί απόρριψης του αιτήματος να κληθεί εκ νέου στην Προανακριτική ο πρέσβης Χαλαστάνης, διαψεύδει ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Για άλλη μια φορά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια σε σχέση με τις εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκκης και χαρακτηρίζει ψευδέστατη τη δήλωση της κ. Κωνσταντόπουλου, ότι «κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής απορρίφθηκε αίτημα από τον ίδιο τον πρόεδρο και την πλειοψηφία της επιτροπής, το οποίο υπέβαλε για κλήτευση του έλληνα πρέσβη στο Παρίσι, κ. Χαλαστάνη, προκειμένου να εξεταστεί για άλλη μια φορά ως μάρτυρας».

«Κανένα τέτοιο αίτημα δεν υποβλήθηκε και καμία τέτοια συζήτηση επ’ αυτού δεν έγινε», υποστηρίζει στη δήλωσή του ο κ. Μαρκογιαννακης και συνεχίζει:

«Όπως, περαιτέρω πελώριο ψέμα είναι και ο ισχυρισμός, ότι χάριν των ενεργειών της κ. Κωνσταντοπούλου και των άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περιήλθε στην Έπιτροπή το πράγματι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό έγγραφο - αλληλογραφία μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας και του έλληνα πρέσβη στο Παρίσι».

«Η αλήθεια είναι ότι αυτό επετεύχθη χάριν της επιμονής του πρόεδρου της Επιτροπής και της καθοριστικής συμβολής του έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα», καταλήγει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και «το μόνο για το οποίο δικαιούται να επαίρεται η κ. Κωνσταντοπούλου, είναι η συστηματική κωλυσιεργία στις εργασίες της επιτροπής με στόχο τον αποπροσανατολισμό της έρευνας και της κοινής γνώμης».