24 Μαΐου 2013

Οι Ρώσοι βλέπουν και τη... μικρή ΔΕΗ

[Κι οι Γερμανοι κυριε; Αυτοι δεν θα μας επαιρναν τις επιχειρησεις μας και τα σπιτια μας;]

Φαίνεται ότι αυτό που έλειπε ήταν να γίνει η ...αρχή. Όλα τα υπόλοιπα, δείχνουν να ακολουθούν περίπου ως φυσική ροή των πραγμάτων. Ο λόγος αφορά για το ενεργειακό ενδιαφέρον των Ρώσων στην Ελλάδα.


Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Gazprom, για την πώληση της ΔΕΠΑ, οι Ρώσοι έχουν αναλάβει τη δέσμευση να βρουν υποψήφιο επενδυτή και για την «μικρή ΔΕΗ». Πρόκειται για το κομμάτι εκείνο της επιχείρησης, το οποίο θα προκύψει από την διάσπαση της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της. Συγκεκριμένα, θα είναι το λεγόμενο «υγιές» τμήμα της, στο οποίο θα περάσουν τα καλά assets της επιχείρησης, προκειμένου κατόπιν να πωληθεί. Οι Ρώσοι λοιπόν αναλαμβάνουν από τώρα την υποχρέωση να φέρουν καλή πρόταση και γι αυτή την αποκρατικοποίηση, προκειμένου να διασφαλίσουν αυτή της ΔΕΠΑ.

Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΣΦΑ, το πιθανότερο είναι πως τελικά δεν «πάει» Ρωσία, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι στο τέλος θα καταλήξει και στο Μπακού, όπως τουλάχιστον λέγεται από ελληνικής πλευράς. Κατά συνέπεια, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά...

Πηγή:Voria.gr