16 Μαΐου 2013

Καλα κρασια... Ο πρώην προϊστάμενος της δίωξης εκβιαστών Θεσσαλονίκης κατηγορείται για... εκβίαση!

Στον ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογήθηκε σήμερα ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας ο οποίος μαζί με ένα συνάδερφό του κατηγορούνται ότι «προστάτευαν» τον «εγκέφαλο» κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία τον Απρίλιο του 2011.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που απολογήθηκε σήμερα αφέθηκε ελεύθερος αφού του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδφου από τη χώρα αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται. Σε βάρος των δύο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Οι συνομιλίες

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε βάρος των δύο αστυνομικών προέκυψαν κυρίως από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των μελών του κυκλώματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών φέρεται να είχε στενές επαφές με τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, με σκοπό να «καλύπτει» τις παράνομες δραστηριότητές του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθείας τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του αξιωματικού της Αστυνομίας και του συγκεκριμένου ατόμου δεν υπάρχουν και τα όποια στοιχεία προκύπτουν από συνομιλίες με τρίτους. Αντίθετα, ο χαμηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, φέρεται να συνομιλεί με τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος και στις συζητήσεις που έχει μαζί του γίνεται λόγος και για το ρόλο του προϊσταμένου του. Σε συνομιλίες που έχουν καταγραφεί αναφέρονται και χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί ως δώρο στον πρώην προϊστάμενο του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Seleo.gr News