31 Μαΐου 2013

Η ανεργία και το ΦΠΑ στην εστίαση ετέθησαν στον Ντάισελμπλουμ

Ολοκληρώθηκε το γεύμα που παρέθεσαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε μια συνολική ανασκόπηση της οικονομίας.

Το κλίμα που επικράτησε ήταν πολύ καλό και σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της καταπολέμησης της ανεργίας αλλά και της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. «Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στα όρια τους. Και δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε μέτρα τα οποία είχαν προσωρινή διάρκεια όταν ελήφθησαν όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση ο φόρος στα ακίνητα και τόνισε δεν θα πρέπει η μόνιμη μέριμνα της κυβέρνησης να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο Σαμαράς στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν πριν από το γεύμα έθεσε το θέμα του ΦΠΑ, έγινε εκτενής ανάλυση στην πορεία της οικονομίας, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδα με έμφαση στην τραπεζική ένωση που θα είναι το θέμα της επόμενης Συνόδου Κορυφής και ο Πρωθυπουργός του παρουσίασε τις διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία στην Ελλάδα