24 Μαΐου 2013

Τα 'χωσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο η Παπακώστα

Με θέμα την Έκθεση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Νιλς Μούιζνιεκς, για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθώς και για την προστασία των ανήλικων παιδιών μεταναστών, συνεδρίασε, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, υπό την προεδρία της Κατερίνας Παπακώστα.

Όπως επεσήμανε η Κατερίνα Παπακώστα, η Έκθεση του Επιτρόπου αποτελεί κόλαφο για την Ελλάδα. «Όπου η Ελληνική Πολιτεία θεωρεί ότι αδικείται, χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις, ενώ, όπου χρειάζεται να συμμορφωθεί, να το κάνει» υπογράμμισε.

Η Κατερίνα Παπακώστα, χαρακτήρισε ως ‘’άκομψη’’ τη σύσταση του Επιτρόπου για το πώς θα πρέπει να τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί και τα πολιτικά κόμματα στην προσπάθειά τους να περάσουν τον πολιτικό τους λόγο. Αντιστοίχως, στη Γαλλία, σημείωσε, όταν, πρόσφατα, η επικεφαλής του κόμματος, Μαρί Λεπέν, χαρακτήρισε ως πολιτική πράξη την αυτοκτονία στελέχους της, ουδείς διανοήθηκε και δεν θα υπάρξει καμία έκθεση, η οποία να υποδείξει στην κα Λεπέν να μην ενθαρρύνει ή να μην κινητροδοτεί να αυτοπυροβολούνται, όσοι διαφωνούν με δημόσια ζητήματα, ανέφερε η Βουλευτής και πρόσθεσε: «Επίσης, δεν τιμά τη χώρα μας, όταν πολίτες, όπως η Κική Δημουλά, ‘‘τολμούν’’, σε συνέντευξή τους, να τοποθετηθούν με διαφορετικό τρόπο, από εκείνον, τον οποίο επιθυμούν συγκεκριμένες πτέρυγες να επικρίνονται ως ρατσιστές. Αυτός ο τρόπος επίθεσης συνιστά, επίσης, ρατσισμό απέναντι στη διαφορετική άποψη»[…] «Οφείλουμε, κατά συνέπεια, να υιοθετήσουμε έναν κανόνα ενιαίο, ο οποίος λέει ότι ‘’αν και διαφωνώ μαζί σου, υπερασπίζομαι το δικαίωμά σου να εκφράζεσαι ελεύθερα’’» κατέληξε.