13 Μαΐου 2013

Επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία

Ποιά ονόματα συζητούν να ενταχθούν στο κόμμα μετά τα «ανοίγματα» Σαμαρά προς στελέχη άλλων κομμάτων

Ο Πρωθυπουργός φιλοδοξεί να χτίσει μια ισχυρή φιλοευρωπαϊκή παράταξη σωτηρίας και στις προτεραιότητες βρίσκεται η επιστροφή στελεχών που κατά καιρούς αποχώρησαν από τη ΝΔ.

Ήδη στο κεντροδεξιό φάσμα, η ΝΔ κάνει κινήσεις επανένταξης πρώην στελεχών της. Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, πριν από δύο εβδομάδες, από τον Κώστα Μαρκόπουλο και Θόδωρο Σολδάτο άνοιξε ήδη την πόρτα της επιστροφής τους.

Με την ιδέα της επιστροφής του στη ΝΔ φλερτάρει και ο Δημήτρης Σταμάτης και ίσως μια τέτοια κίνηση, σηματοδοτήσει μια ευρύτερη μετακίνηση στελεχών από το νεοσύστατο κόμμα, που αποσπάστηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Διακριτικές επαφές έχουν γίνει και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά και με κάποια στελέχη, όπως τη ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα.

Μια από τις πιο επιτυχημένες «μεταγραφές» στελέχους από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς είναι για τη ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικά καλή σχέση με τον Πρωθυπουργό. Ο ίδιος δεν δείχνει διατεθειμένος προς το παρόν να πολιτευθεί ωστόσο η επιτυχημένη συνεργασία του με τον κ. Σαμαρά μπορεί να αποτελέσει πρότυπο πολιτικών και κυβερνητικών συνεργασιών για πολλά άλλα στελέχη.

parapolitika.gr