07 Μαΐου 2013

Ένα μήνα στον αέρα ο Αντώνης Σαμαράς

Μήνας κλειδί για την αντιστροφή του κλίματος αναμένεται ο επόμενος και ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να "γράψει" πολλές ώρες πτήσης προκειμένου να κλείσει θέματα αλλά και να ανοίξει νέες "πόρτες".
Πρώτος σταθμός θα είναι το Πεκίνο, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την κινεζική ηγεσία στις 15 Μαΐου και μαζί με μία 60μελή ομάδα επιχειρηματιών αναμένεται να προσπαθήσουν να φέρουν νέες επενδύσεις στη χώρα. Επόμενος σταθμός, θα είναι οι Βρυξέλλες, με τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μην κρύβει φλέγοντα ζητήματα για τη χώρα μας, μιας και θεωρείται πως έχουμε πλέον μπει στο σωστό δρόμο. Βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς, θα έχει μία πρώτης τάξης ευκαιρία να δει Ευρωπαίους ηγέτες σε μία προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα και να κερδίσει λίγους παραπάνω πόρους για την ανάκαμψη της χώρας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα πάει διαδοχικά σε Νέα Υόρκη (2-3/6) για να μιλήσει στο τοπικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και σε επιχειρηματικό φόρουμ στις 12 Ιουνίου στο Βερολίνο με σαφή διάθεση να ζητήσει επενδύσεις προκειμένου να μειωθεί η ανεργία στη χώρα μας.

Το διάλειμμα από τα ταξίδια πάντως δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ, καθώς υπάρχει ήδη διαδικασία επικύρωσης της επίσκεψης Σαμαρά στο Ισραήλ και παράλληλα εκκρεμούν δύο ταξίδια σε Μόσχα και Ουάσινγκτον. Αυτά τα δύο, είναι που πιθανότατα θα καθορίσουν και το μέλλον της χώρας μας σε διάφορα επίπεδα, με τα εθνικά να έρχονται επιτακτικά στο τραπέζι το προσεχές διάστημα.