20 Μαΐου 2013

Γεωργιάδης: Για τους αντεξουσιαστες που επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο στην Πάτρα, θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συμμορία;

"Η Χρυσή Αυγή είναι ένα φαινόμενο" δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως έλαβε το ίδιο ποσοστό από τη δεξαμενή όλων των κομμάτων στις περσινές διπλές εκλογές.

Υποστήριξε μάλιστα πως το ποσοστό της εκτινάχθηκε μετά την "πλατεία των αγανακτισμένων".

"Η Χρυσή Αυγή δεν αφορά πια τον κόσμο, αφού τους λες ότι είναι ναζί και δεν τους νοιάζει γιατί έχουν απορρίψει μέσα τους την ουσία της δημοκρατίας" είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως "η πηγή της ισχύος της προέρχεται από την πολιτική απονομιμοποίηση του πολιτικού μας συστήματος" και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτό.

Διερωτήθη επίσης εάν το "mister Alexis" που εξεστόμισε την περασμένη Παρασκευή εντός του Κοινοβουλίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, είναι χειρότερο από το "νόμο του Λιντς" που έχει πει -όπως υποστήριξε- επίσης στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να πει γιατί δέχεται στις τάξεις του τον κ. Παναγούλη.

Διερωτήθη ταυτόχρονα γιατί ο προεδρεύων της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, Γιάννης Δραγασκάκης, δεν διέκοψε και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, όταν κατηγόρησε ως ακροδεξιά -όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης- το περιβάλλον του κ. Σαμαρά.

"Για την ομάδα των αντιεξουσιαστών που επιτέθηκε σε ξενοδοχείο στην Πάτρα θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συμμορία;" αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3 τόνισε πως η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική συμμορία.

Πρόσθεσε πως οι ακραίες απόψεις ενθαρρύνονται από μια κοινωνία που βρίσκεται σε βαθιά κρίση όπως η σημερινή.

"Μου κάνει εντύπωση γιατί ποτέ ο κ. Σαμαράς ή η ΝΔ δεν πήραν θέση κατά της Χρυσής Αυγής όσον αφορά στον πυρήνα της ιδεολογίας της, αντίθετα εξισώνουν την αυθόρμητη αγανάκτηση πολιτών με τη φασιστική αντίληψη της Χρυσής Αυγής" είπε και έκανε λόγο για ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.

Πρόσθεσε τέλος πως "η ακροδεξιά ομάδα των συμβούλων του κ. Σαμαρά βρίσκεται σε ευγενή άμιλλα με τη Χρυσή Αυγή".

Πηγή: http://www.skai.gr