22 Μαΐου 2013

Μπαλτάκος: Δεν εγκρίθηκε το αντιρατσιστικό-Ψευδεις οι διαρροες Ρουπαικωτη

Διαψεύδει δημοσιεύματα με διαρροές Ρουπακιωτη σύμφωνα με τα οποία η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή ενέκρινε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διελκυστίνδα στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Απαντώντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία...
η ΚΕΝΕ ενέκρινε το σχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, λειτουργώντας προφανώς σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να υπογραμμίσει ότι οι νομικοί που εξέτασαν το σχέδιο, όχι μόνο δεν έδωσαν το ΟΚ αλλά έχουν επιφυλαχθεί να γνωμοδοτήσουν ακόμη και επί της αναγκαιότητας ψήφισής του.

Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρει:

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα Τύπου ως προς την χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Η ΚΕΝΕ συνεδρίασε χθες σε αρχική συνεδρίαση και εξέτασε το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

2. Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του.

3. Η ΚΕΝΕ, όπως πάντα γίνεται, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση σχετικού πρακτικού, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου.