10 Μαΐου 2013

Κριμα! Η κυβέρνηση «πάγωσε» το νομοσχέδιο που ποινικοποιει την αμφισβητηση εγκληματων εναντιον της ανθρωποτητας οπως του κομμουνισμου και του ναζισμου

[Να θυμισουμε οτι το ΚΚΕ που εχει λερωμενη τη φωλια του αντεδρασε και θεωρησε οτι το νομοσχεδιο το αφορα. Και πραγματι ετσι ειναι: Δεν μπορει να εισαι κρατος δικαιου και να ποινικοποιεις μονο τα μισα εγκληματα, ποσο μαλλον οταν η Ευρωβουλη με ψηφισμα της εχει καταδικασει τοσο τα εγκληματα των ναζι οσο και των κομμουνιστων... (στη φωτο Χιτλερ με τον Μολοτοφ, τον ΥΠΕΞ του Σταλιν)]

Θα επανεξεταστεί τελικά το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό το οποίο επρόκειτο να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με το Μαξίμου, «πρέπει να εξεταστούν καλύτερα παράμετροι που έχουν να κάνουν με την κοινωνία».


Η εξέλιξη αυτή, προέκυψε μετά από παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, οι οποίοι θα επεξεργαστούν το νομοσχέδιο, προκειμένου να διευθετηθούν γενικότερα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, είχε δηλώσει την Τετάρτη πως το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο, ενώ είχε πει επίσης πως το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ενός κόμματος (Χρυσή Αυγή), είναι ώριμο να υπερασπιστεί νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.