15 Μαΐου 2013

Ένα ένα τα θυμάται-Διώτης: Είχα κι ένα τριτο στικάκι αλλα το πέταξα…

Η πλάκα είναι οτι μερικοί τον θεωρούσαν και αξιόπιστο, σοβαρό κ.λπ... ποιον; τον συνεργάτη του Χρυσοχοϊδη...

Με την παραδοχή του Ιωάννη Διώτη ότι υπήρξε και τρίτο στικάκι, ξεκίνησε ο νέος κύκλος συνεδριάσεων της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υποστήριξε στην κατάθεσή του -που διεκόπη στις 22:30 και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στις 10- ότι υπήρξε ένα τρίτο «στικάκι εργασίας», που είχε «για χρήση εκτυπώσεων» και το οποίο πέταξε κατά την εκκαθάριση του γραφείου του. Δικαιολόγησε δηλαδή την καταγραφή χρήσης του στις 16 Ιανουαρίου του 2012 στην πραγματογνωμοσύνη, λέγοντας ότι το έβαλε στον υπολογιστή του για να δει το περιεχόμενό του, και αφού διαπίστωσε ότι επρόκειτο για το συγκεκριμένο «στικάκι εργασίας», μπορεί να το κατέστρεψε…

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της Επιτροπής, ο κ. Διώτης εμφανίστηκε να κρατούσε σημειώσεις, να έχει δημιουργήσει κατάλογο αρχείων, πολλά εκ των οποίων εκτύπωσε και παρέδωσε στον Ευ.Βενιζέλο. Σημαντικό δε θεωρούν ότι τα αντίγραφα φέρεται να τα έχει φτιάξει ο ίδιος τη στιγμή που στο παρελθόν μιλούσε για ελάχιστες γνώσεις γύρω από τους υπολογιστές.

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση της επιτροπής, υπήρξε ένταση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Τάκη Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ, με την πρώτη να κατηγορεί τον κ.Ρήγα ως εκβιαστή του λαού και να του καταλογίζει επιθυμία συγκάλυψης. «Ντροπή σας, τη Siemens την ξεχάσατε και εσείς και το κόμμα σας…», ακούστηκε να λέει. Αφορμή στάθηκε μία πρόταση του Σπύρου Χαλβατζή να σταλεί αντιπροσωπεία της προκαταρκτικής επιτροπής στο Ισραήλ προκειμένου να εξετάσει τον Σάαμπυ Μιωνή, φερόμενο ως εκπρόσωπο του fund των 550 εκατομμυρίων δολαρίων. Την πρόταση υιοθέτησαν όλοι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, πλην του Ηλία Κασιδιάρη, χωρίς όμως να καταφέρουν να την «περάσουν», αφού επικράτησε η άποψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπέρ της αποστολής γραπτού ερωτηματολογίου στην πρεσβεία στο Ισραήλ. Έγιναν μάλιστα δύο ψηφοφορίες, με μόνο θετικά ερωτήματα. Έξι ψήφους πήρε η ερώτηση «ποιος θέλει να πάμε στο Ισραήλ;» και επτά η ερώτηση «ποιος θέλει να στείλουμε ερωτηματολόγιο;». Ο κ.Μιωνή άλλωστε είχε ήδη λάβει κλήτευση, πλην όμως είχε διαμηνύσει ότι δεν θα έρθει και φέρεται να ήταν ανοιχτός στο να απαντήσει σε γραπτές ερωτήσεις μέσω της πρεσβείας.

Έτερο θέμα που απασχόλησε την προκαταρκτική στην αρχή της συνεδρίασης, όταν ακόμα συζητιούνταν τα διαδικαστικά θέματα, ήταν αυτό της παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων, που κατά πολλούς δημιουργεί πρόβλημα, αφού δεν θα αντικατασταθούν πριν από τις 17 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

real.gr