08 Μαΐου 2013

Εμεινε «παγωτό» ο Βενιζέλος όταν έμαθε ότι ο Βαγγέλης Παπαχρήστος έγινε αναπληρωτής στον ΟΟΣΑ

Με πρωτοβουλία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά τοποθετήθηκε αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι ο πρώην βουλευτής και «αντιμνημονιακός» Βαγγέλης Παπαχρήστος αφήνοντας άφωνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και όσους απορούν πώς έγινε αυτή η ...τοποθέτηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Ευάγγελου Βενιζέλου για να τοποθετηθεί ο αποτυχών στις τελευταίες εκλογές Βαγγέλης Παπαχρήστος στο κρίσιμο αυτό πόστο. Ας σημειωθεί ότι θέση εκπροσώπου στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι κατέχει -πάλι με εντολή Σαμαρά- ο καθηγητής Γιώργος Πρεβελάκης, ο οποίος αντικατέστησε την «πράσινη Τίνα» Μπιρμπίλη, επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου.

Ποιός πήρε την πρωτοβουλία να στερήσει τις καφετέριες του Κολωνακίου από τον Βαγγέλη Παπαχρήστο και να τον εναποθέσει στις ανάλογες καφετέριες του Σανς Ελιζέ ή του Σεν Ζερμέν και ειδικότερα στο Deux Magots (εδώ τα Νέα το γράφουν λάθος -«Mageux» το διάσημο καφέ του Παρισιού), γράφουν τα Νέα.

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης μιλώντας στα Νέα και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο δηλώνει ότι ο αποτυχών πολιτευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος συνδεόταν με τον Πρωθυπουργό με διαχρονική φιλία από την εποχή της Πολιτικής Ανοιξης και σκέφτηκε να τον αποκαταστήσει!

Ας σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Παπαχρήστος συνδεόταν στενά με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά όταν δεν υπουργοποιήθηκε έκανε ανταρσία στο Μνημόνιο, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και έγινε ανεξάρτητος βουλευτής ως το 2012. Επιχείρησε να πάρει μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έγινε δεκτός και στις τελευταίες εκλογές δεν έβαλε υποψηφιότητα.

iefimerida.gr