27 Μαΐου 2013

Τσαντιστηκε ο Πλουταρχος... ε, ας μην ελεγε μαλακι@ς-Δειτε τι λεει σε ανακοινωση που εβγαλε

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Πλούταρχος στην κυριακάτικη εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η οποία δημοσιεύθηκε εχτές Κυριακή 26 Μαϊου. Εκεί ο δημοφιλής καλλιτέχνης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και σε θέματα που άπτονται της πολιτικής.
Ο ίδιος όμως θεωρώντας σήμερα ότι οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν και αναμεταδόθηκαν με κακόβουλο τρόπο από πολλά Μ.Μ.Ε, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνει διευκρινήσεις για το τι είπε, θέλοντας να προλάβει κακές εντυπώσεις.

Ενδεικτικά μερικοί τίτλοι από σημερινά δημοσιεύματα που ενόχλησαν τον καλλιτέχη

Γιάννης Πλούταρχος: «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή αν διαχειριστεί με σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων»
Πλούταρχος: Θα ψήφιζα ακραίο κόμμα αν μας έλυνε τα προβλήματα
Γ.Πλούταρχος: θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή αν διαχειριστεί με σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: ΝΑΙ, ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Πλούταρχου

Διαβάζοντας τις αναδημοσιεύσεις στα ηλεκτρονικά μέσα των δηλώσεών μου, στη συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της 26ης Μαίου, θα ήθελα να κάνω την εξής διευκρίνιση: «H σκέψη μου και η έννοια μου, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική κοινωνία, είναι η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και να έχει ευημερία και πρόοδο. Το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται. Δεν είχα φανταστεί πως θα δω το 2013 την Ελλάδα στα συσσίτια, να μην έχει δουλειά, και ένα μέλλον αβέβαιο για τα παιδιά της. Με ενδιαφέρει η επίλυση του προβλήματος στη πράξη από όπου και αν προέρχεται, και ουδέποτε τάχθηκα υπέρ κάποιου κόμματος. Σαν Έλληνες έχουμε μάθει να ζούμε με αξιοπρέπεια και δεν μπορεί να μας την στερήσει κανένας».

Γιάννης Πλούταρχος

Τι είπε ο καλλιτέχνης στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχολίασε σε συνέντευξη του ο Γιάννης Πλούταρχος λέγοντας: «Είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης αγανάκτησης, μιας τεράστιας αδικίας. Παρότι δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει ένα ακραίο δεξιό κόμμα ή ένα ακραίο αριστερό κόμμα από αυτούς που μας κυβερνούν» και προσθέτει:

«Τα δημοκρατικά κόμματα δεν είναι αυτά που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τους πολίτες, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν για 400 ευρώ και να λένε κι ευχαριστώ; Μιλάμε για τη φασιστική Χρυσή Αυγή και δεν μιλάμε για τον φασισμό του να σου παίρνουν με το έτσι θέλω τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής! Αυτό τι είναι; Δεν είναι χούντα ή για την ακρίβεια μία καπιταλιστική χούντα;»

Ο δημοφιλής τραγουδιστής εξηγεί: «Ο κόσμος είναι τόσο αποπροσανατολισμένος και τόσο φοβισμένος που να θέλει να δώσει ευκαιρία στα άκρα. Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ «ακραία δεξιά» ή «ακραία αριστερά» που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ».

Τέλος, ο Γιάννης Πλούταρχος παραδέχεται: «Κι εγώ αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει. Σήμερα κρίνω τις πράξεις των κομμάτων και δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί όπως κουκουλοφόροι ή τραμπούκοι. Ας είναι ότι θέλουν. Φτάνει να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο… Μετά λύπης μου στα 3 χρόνια διαπιστώνω ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα μη εφαρμόσιμο από τον άνθρωπο. Είναι ένα έξυπνο ψέμα στημένο που καλύπτει με τρόπο αριστοτεχνικό τη διαφθορά των πολιτικών»

Το καρφί της Έλενας Ακρίτα σε Γιάννη Πλούταρχο και Νότη Σφακιανάκη!

Με το δικό της μοναδικό τρόπο η Έλενα Ακρίτα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της στις πολιτικές απόψεις του Νότη Σφακιανάκη και του Γιάννη Πλούταρχου. Με αφορμή τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη το τελευταίο διάστημα και τη συνέντευξη του Γιάννη Πλούταρχου σε χθεσινή Κυριακάτικη εφημερίδα που δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσει ακραίο δεξιό κόμμα ή ακραίο αριστερό αν νιώσει ότι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα προβλήματα της χώρας μας. Η Έλενα Ακρίτα διαφωνώντας προφανώς με τις απόψεις των δύο τραγουδιστών γράφοντας στο twitter της: “Προς Πλούταρχο-Σφακιανάκη:“Όταν οι πολιτικοί που βρίζετε τώρα κάνανε κοτζάμ εθνική οικονομία γαρύφαλλα στις πίστες σας ήταν καλοί τότε, ε;”



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριάνθη Κουνιά
http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/334389/Default.aspx