31 Μαΐου 2013

Για οσους δεν καταλαβαν: Στην εκδήλωση για το Βατοπέδι ηταν παρων το δεξι χερι του Σαμαρα

Το ανέκδοτο απόσπασμα της ομιλίας του Εφραίμ που γέμισε δάκρυα τον κόσμο

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του κοινωνικού έργου της Μονής Βατοπεδίου στην οποία παρέστη ο ηγούμενος Εφραίμ. Η έντονη πολιτική σημειολογία , όπως καταγράφηκε από την παρουσία του στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου και...
το βίντεο με τις εικόνες της προφυλάκισης του Γέροντα, φανερώνει τη διάθεση για αποκατάσταση της αλήθειας στην πολύκροτη υπόθεση και μάλιστα αυτή την περίοδο των μεγάλων γεωστρατηγικών και επενδυτικών ανακατατάξεων.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε κι ένα ανέκδοτο απόσπασμα ομιλίας του Εφραίμ στους 120 μοναχούς του Βατοπεδίου λίγο πριν την προφυλάκιση του όπου τους έλεγε : « Δεν με νοιάζει για μένα . Εσάς σκέφτομαι. Με την πίστη θα τα αντιμετωπίσουμε όλα. Να έχετε μέσα σας το πνεύμα της ειρήνης και της ανεξικακίας. Πιστεύω στη χάρη της Παναγίας». Το συγκεκριμένο απόσπασμα έκανε πολλούς να δακρύσουν .

Όσον αφορά στον κόσμο, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από πέντε χιλιάδες άνθρωποι και στο λιτό δείπνο που ακολούθησε συμμετείχαν ο Μπαλτάκος , ο Ιωαννίδης και ο Γεωργιάδης από τη ΝΔ . Αξίζει να γίνει αναφορά και στη διακριτικότατη παρουσία της Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αττικάρχη Κώστα Μιχαιρίνα που δεν επέτρεψε την παρουσία ένστολων , παρά μόνο ενός - δύο δόκιμων αστυφυλάκων στην είσοδο του ξενοδοχείου.

parapolitika.gr