09 Μαΐου 2013

Τα βασανιστήρια, ο δεσμός των γυναικών και η εμμονή του απαγωγέα με το σεξ

Την κόλαση επί Γης έζησαν οι τρεις γυναίκες που σχεδόν για μία δεκαετία έζησαν έγκλειστες στο σπίτι του απαγωγέα τους στο Κλίβελαντ. Κάθε μέρα στο φως της δημοσιότητας έρχονται στοιχεία σοκ για τον τρόπο που ζούσαν και τα βασανιστήρια που υπέμειναν.

Κατά την κατάθεσή της στην αστυνομία, η 32χρονη Michelle Knight περιέγραψε πώς ξεγέννησε την Amanda Berry και έδωσε το φιλί της ζωής στο νεογέννητο κοριτσάκι της για να σώσει τη ζωή της φίλης της. Ο Castro ήταν πάνω από τις γυναίκες καθ όλη τη διάρκεια του τοκετού και ούρλιαζε ότι θα σκότωνε την Amanda αν το μωρό δεν ζούσε. Μόλις η μικρή Jocelyn γεννήθηκε (μέσα σε άθλιες συνθήκες) δεν ανέπνεε και τότε η Michelle ήξερε πως έπρεπε να αναλάβει δράση αν ήθελε η Amanda να ζήσει. Μόλις το μωρό βγήκε στον κόσμο η Michelle κόλλησε το στόμα της πρώτα πάνω στο στόμα του και μετά στης Amanda για να δώσει την αναπνοή της και στις δύο.

Και η Knight έμεινε έγκυος πέντε φορές αλλά έχασε τα μωρά επειδή ο Castro την άφηνε χωρίς φαγητό και τη χτύπαγε στην κοιλιά για να αποβάλλει.

Καμία από τις τρεις γυναίκες δεν είδε ποτέ γιατρό καθ όλη τη διάρκεια της ομηρίας τους.

Και οι σοκαριστικές αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος...Ο απαγωγέας γιόρταζε ως γενέθλια για τις γυναίκες την ημέρα που τις είχε κλέψει και τους έκανε και μία αρρωστημένη τελετή με τούρτα.

Οπως αποκαλύφθηκε επίσης ο Ariel Castro μέσα στο σπίτι είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας αποκαλύπτοντας τα πάντα για τις απαγωγές των γυναικών και δικαιολογώντας τον εαυτό του υποστηρίζοντας ότι είχε εμμονή με το σεξ και δύσκολα παιδικά χρόνια. Κατηγορεί μάλιστα και τα θύματά του λέγοντας ότι δεν έπρεπε να μπουν στο αυτοκίνητό του.

Τα πρώτα χρόνια τις κράταγε στο υπόγειο και μάλιστα τις έδενε στον τοίχο σαν τρόπαια. Μετά τις ανέβασε στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, σε διαφορετικά δωμάτια την κάθε μία και έκανε τρύπες στις πόρτες για να τους στέλνει φαγητό.

Μαζί τους έπαιζε και ένα ακόμα αρρωστημένο παιχνίδι. Τους άφηνε την πόρτα ανοιχτή και προσποιούνταν ότι έφευγε για να δει αν θα προσπαθούσαν να το σκάσουν. Οταν εκείνες προσπαθούσαν να φύγουν, τις χτύπαγε. Αυτό το παιχνίδι ήταν και ο λόγος που η Berry δίστασε πολύ να φωνάξει βοήθεια όταν εκείνος ξέχασε στην πραγματικότητα ανοιχτή την πόρτα τους την ημέρα της απελευθέρωσής τους.

Συγκλονιστική ήταν και η στιγμή της απελευθέρωσης με την πανικόβλητη DeJesus να πηδάει στην αγκαλιά ενός αστυνομικού και να μην τον αφήνει.