09 Μαΐου 2013

Τι είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους

«Εδώ έπρεπε να έρθουν όλοι, να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των Υπουργών που ήταν μετά από εμένα μέχρι τέλους», δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα. Το σκάνδαλο που υπάρχει στη Βουλή είναι ότι έφεραν τη σύμβαση για το Σκαραμαγκά όπου η ελληνική κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ συμφωνούν και αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο στα ναυπηγεία, σε συμπαραγωγή με τους Γερμανούς. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Κατέληξε δε σημειώνοντας: «Εδώ και πολύ καιρό κάνουν όλοι γύρω-γύρω και ψάχνουν είτε δίωξη δική μου για δωροδοκία είτε για ξέπλυμα χρήματος. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη συνέχειας της σύμβασης. Η σύμβαση ακυρώθηκε στην πράξη και αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα. Η μεγαλύτερη ζημία του ελληνικού δημοσίου είναι αυτό. Ποιοι είναι υπόλογοι που αυτό το πράγμα δεν έγινε; Αυτοί που δεν ήθελαν να ανοίξει το θέμα πριν από τόσο καιρό στη Βουλή. Δυστυχώς όμως τώρα θα ανοίξουν όλα. Γιατί μόνο η αλήθεια βοηθάει σε αυτή την κατάσταση».