24 Μαΐου 2013

Αποχώρησε από τη δίκη ο Ακης

Η παρουσία μου εάν είναι μόνο ρόλος θεατή, δεν είναι αναγκαία. Εάν ασχοληθούμε με θέματα ουσίας θα είμαι εδώ. Στο μεταξύ θα απόσχω. Ως διαμαρτυρία, δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόρριψη του αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης για άμεση κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των μελών του ΚΥΣΕΑ, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε στον πρώην υπουργό ότι το δικαστήριο "δεν απέκλεισε ούτε το ΚΥΣΕΑ ούτε κανέναν μάρτυρα. Μην αδημονείτε. Ακολουθούμε μία σειρά, είμαστε στην εξέλιξη. Αλλά είναι δικαίωμά σας να κρατήσετε όποια στάση θέλετε".

Νωρίτερα η εισαγγελέας Αδειλίνη είχε πει σε ό,τι αφορά τα αιτήματα της υπεράσπισης ότι "είναι πρόωρο. Δεν έχει προκύψει ανάγκη για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ".

Οι συνήγοροι της υπεράσπισης υποστήριξαν ότι είναι "τελείως απαραίτητη η κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ" και το χαρακτήρισαν σαν "το μαύρο κουτί της υπόθεσης".

Ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου κ. Παγορόπουλος δήλωσε ότι "πρέπει να διαλυθεί η αίσθηση ότι το δικαστήριο δεν θέλει να τους καλέσει" και σημείωσε ότι "είναι σαφές ότι υπάρχει δυσκολία το δικαστήριό σας να καλέσει έναν πρώην πρωθυπουργό".