25 Μαΐου 2013

«Καρφώνει» Χαλαστάνη ο Μαρκογιαννάκης

Το ενδεχόμενο νέας κλήτευσης του πρέσβη Χαλαστάνη, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από το έγγραφο που εστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών άφησε ο ανοιχτό ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης,

«Ο κ. πρέσβης μας τα είπε διαφορετικά» είπε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μιλώντας το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά στη διαδικασία η οποία τηρήθηκε από την πρεσβεία που όταν κατέθεσε ο κ. Χαλαστάνης».

Όσον αφορά στο έγγραφο που εστάλη στις 15 Μαΐου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι αποδεικνύει πως «κατέρρευσε ο μύθος ότι η επιτροπή και ο πρόεδρός της κάνει ό,τι μπορεί για να μη φανεί ότι πράγματι το έγγραφο αυτό δεν ήρθε διά της ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία αλλά από τις μυστικές υπηρεσίες».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης «η διαδικασία που τηρήθηκε δεν ήταν αυτή την οποία μας έλεγε ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλ. ότι το πήραμε χέρι με χέρι και εν κρυπτώ».

«Έγινε μια κανονική τυπική διαδικασία επίσημα» υπογράμμισε.