10 Μαΐου 2013

Παρακρουση Βενιζελου: Τώρα βρίζει τη ΔΗΜΑΡ και φλερτάρει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή στάση απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, παρά τις προτάσεις για κοινή κάθοδο στις εκλογές, υιοθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος «δημιουργεί μια σύγχυση», ενώ μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για «οχήματα ευκαιρίας» και «τυχοδιωκτισμό».

«Ο τρίτος εταίρος δημιουργεί μια σύγχυση, η οποία διασταυρώνεται με μια ειδική κατηγορία ανθρώπων που δεν ανήκουν ιστορικά στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς από τον οποίο προέρχεται η ΔΗΜΑΡ, του ευρωκομμουνισμού, του παλιού ΚΚΕ Εσωτερικού, αλλά ανήκουν ιστορικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επιδίδονται σε αυτό τον περίεργο πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Δεν θέλουν φυσικά να καταγραφούν ως παντελώς ανεύθυνοι και να συμπράξουν με το λεγόμενο δήθεν αντιμνημονιακό χώρο, αλλά αναζητούν προσχήματα, ή οχήματα ευκαιρίας τα οποία δεν πρέπει να τους τα δίνει η ΔΗΜΑΡ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος μετά τη δεύτερη κατά σειρά άρνηση της ΔΗΜΑΡ για κοινή συμπόρευση στις Ευρωεκλογές, είπε ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη βιάστηκε να αρνηθεί σε κάτι που δεν του είχε προταθεί καν.

«Εμείς είμαστε ένα κόμμα που έχει πέσει κοινοβουλευτικά και εκλογικά για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει και που καταλαβαίνουμε και που είναι και πολιτικοί και κοινωνικοί και ηθικοί και ιστορικοί. Εκφράζουμε όμως μια παράταξη και έχουμε συνείδηση μεγάλου κόμματος και δεν θέλουμε να εγκλωβιστούμε σε ένα ρόλο ο οποίος είναι δεύτερος ή τρίτος. Η ΔΗΜΑΡ έχει άλλη διαδρομή. Μπορεί να αρκείται στο ρόλο ενός μικρού κόμματος, μπορεί να αρκείται σε ένα μονοψήφιο ποσοστό» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε:

«Η αντίληψή μας για την κομματική οντότητα και την κομματική υπόσταση είναι διαφορετική. Εμείς προσεγγίζουμε τα πράγματα στη μεγάλη κλίμακα και με παραταξιακά χαρακτηριστικά. Η ΔΗΜΑΡ τα προσεγγίζει στη μικρή κλίμακα με κομματικά χαρακτηριστικά. Εχει έναν κομματικό υπερπατριωτισμό. Είναι μια διαφορετική αντίληψη. Από πού χθες ανέγνωσαν το άρθρο μου ως απευθυνόμενο σε αυτούς; Ελεγε μέσα τίποτα περί ΔΗΜΑΡ; Γιατί θεωρούν ότι τους αφορά η υπόθεση;

Εμείς είμαστε ευγενικοί, το είπαμε μια φορά, το είπαμε δυο. Είπαμε στο συνέδριό μας ότι θα προχωρήσουμε μόνοι μας, δεν εξαρτόμαστε από κανέναν, δεν θεωρούμε προϋπόθεση την αποδοχή και τη συμφωνία κανενός άλλου. Δεν διαβάζουν τις αποφάσεις του συνεδρίου μας; Ή τις υποτιμούν; Να μην τις υποτιμούν και να τις διαβάζουν», προειδοποίησε τους ανθρώπους της ΔΗΜΑΡ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Επαναπατρισμός των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του, πάντως, ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι διασπασμένη μεταξύ ευρωπαϊκής και αντιευρωπαϊκής πτέρυγας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Εμάς μας ενδιαφέρει ο επαναπατρισμός της βάσης του ΠΑΣΟΚ που πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ ως εκλογική λύση ανάγκης. Η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ που πήγε εκλογικά στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διασπασμένη. Αυτή στην δημοκρατική παράταξη ανήκει. Δεν ανήκει στη Ριζοσπαστική Αριστερά, ή στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα αναδεικνύοντας την αξεπέραστη αντίφαση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ηγεσία, στη βάση του απευθυνόμαστε και λέμε να επαναπατριστεί εκεί που ανήκει. Ιδίως τώρα που τελειώνει το ζήτημα του μνημονίου, γιατί θα βγούμε από το μνημόνιο ούτως ή άλλως και άρα τι συζητάμε για μνημόνιο - αντιμνημόνιο;» υπογράμμισε.

iefimerida.gr