14 Μαΐου 2013

Το πρωί οικιακές βοηθοί στην Κύπρο, το βράδυ ιερόδουλες στα κατεχόμενα!

H τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Star» γράφει πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολλούς τομείς στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, σημειώνοντας πως πολλές γυναίκες με καταγωγή τις Φιλιππίνες που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί περνούν, ιδιαίτερα τα Σάββατα και τις Κυριακές, στα κατεχόμενα και επιδίδονται εκεί σε πορνεία.
Είτε μέσω γνωστών τους στα κατεχόμενα, είτε απευθείας, προσθέτει το δημοσίευμα, παζαρεύουν την τιμή του αγοραίου έρωτα που μπορεί να πέσει και στα 20 ευρώ.

Η πράξη, αναφέρεται στο δημοσίευμα, μπορεί να γίνει σε «σπίτια διανυκτέρευσης», όπως τα ονομάζει η εφημερίδα, κοντά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, σημειώνοντας πως ενώ το φαινόμενο είναι γνωστό, μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Γράφει δε ότι ο κίνδυνος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες είναι μεγάλος, ζητώντας τη λήψη μέτρων από τους «αρμόδιους» της «κυβέρνησης».

Οι τουρκοκύπριοι καταστηματάρχες κοντά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας που μετά τη διάνοιξή του ήταν αισιόδοξοι για καλύτερες μέρες, αναφέρει η Σταρ Κίπρις, τώρα παραπονιούνται και για τις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, λέγοντας πως η πράξη στην οποία επιδίδονται έναντι χρημάτων αμαυρώνει το όνομα της περιοχής και της αγοράς και υποστηρίζουν πως εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η κατάσταση κοντά στο οδόφραγμα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη για όσους την επισκέπτονται.