28 Μαΐου 2013

Bloomberg: Τα ελληνικά ομόλογα δείχνουν πως η οικονομία «θεραπεύεται»

Τα ελληνικά ομόλογα δείχνουν πως η οικονομία της χώρας «θεραπεύεται» και ότι το επενδυτικό κλίμα αλλάζει, εκτιμά το οικονομικό, αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, αποκαλώντας «πρωταθλητές αποδόσεων» τους ελληνικούς τίτλους.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα κάτω από αυτή των 30ετών ομολόγων, για πρώτη φορά από το Μάιο του 2010, κάτι που σηματοδοτεί την αισιοδοξία των επενδυτών γύρω από τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας.

«Τα ελληνικά ομόλογα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο το α’ τρίμηνο του 2013, προφέροντας επταπλάσιες τουλάχιστον αποδόσεις συγκριτικά με τα δεύτερα στη λίστα με τις υψηλότερες αποδόσεις ομόλογα», αναφέρει το Bloomberg και προσθέτει ότι η διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά κρατικών τίτλων αναμένεται να διαμορφωθούν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, ενώ τα συμβόλαια υπέρ της ελληνικής ανάπτυξης πληθαίνουν διαρκώς.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το ράλι των ελληνικών ομολόγων δέχτηκε ισχυρή ώθηση από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης από την Fitch αυτό τον μήνα, ενώ σχολιάζει και δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Η πτώση των αποδόσεων δείχνει πως “οι αγορές μίλησαν”, δήλωσε στις 23 Μαΐου ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα, που έχει μείνει εκτός αγορών από το Μάρτιο του 2010, ενδέχεται να ακολουθήσει τα βήματα Ιρλανδίας ανακτώντας μερική πρόσβαση στις αγορές» γράφει το Bloomberg.