07 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Eurovision-Το φιλί που έκανε διάσημη τη Φινλανδέζα

Στη σκηνή της Eurovision έχουμε δει και ακούσει πολλά, όπως ηλικιωμένες τραγουδίστριες, εμφανίσεις που θυμίζουν... διάστημα, μεταμορφώσεις που θυμίζουν τέρατα, τραγουδίστρια τρανσέξουαλ, παραδοσιακές εμφανίσεις, ακατανόητες και καραναβαλίστικες εμφανίσεις, ενώ το κιτς και το trash έχουν περίοπτη θέση και συναγωνίζονται τις παγιέτες, τα φτερά και τα πούπουλα!

Αυτό, όμως, που ετοιμάζει η 27χρονη τραγουδίστρια της Φινλανδίας, η Krista Siegfrids, δεν το έχουμε ξαναδεί.

Το τραγούδι "Marry me" προσπαθεί να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα καθώς και την υποστήριξη της τραγουδίστριας στα δικαιώματα των γκέι.

Στο τέλος του τραγουδιού, φιλάει μια χορεύτρια στο στόμα! Στην εφημερίδα "Independent" δήλωσε: "Είναι live και δεν μπορεί να με σταματήσει κανένας", αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να κάνει το ίδιο στον ημιτελικό και αν περάσει, στον τελικό!

Βέβαια, η τραγουδίστρια δεν λαμβάνει υπ΄ όψιν της την EBU, την αρμόδια αρχή, οι κανονισμοί της οποίας διέπουν τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Το θέμα είναι αν η EBU κρίνει το ομοφυλοφιλικό φιλί ως άσεμνη χειρονομία. Στην περίπτωση που το χαρακηρίσει έτσι, θα το "κόψει".

Αν βέβαια, η τραγουδίστρια δεν συμμορφωθεί, ίσως επιβληθεί στην Φινλανδία ποινή.

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη σκηνή