25 Μαΐου 2013

Τα σχόλια στο facebook για τη Νατάσα

Ζωηρή συζήτηση -μεταξύ των χρηστών του facebook- από την οποία δεν έλειψαν οι εύστοχες παρατηρήσεις, οι συμβουλές, ούτε όμως και τα αιχμηρά σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση της Νατάσας Καραμανλή για τη διπλή μαστεκτομή που πραγματοποίησε η Ατζελίνα Τζολί.
Η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού εργάζεται σε γυναικολογικό κέντρο με ειδικότητα του χειρουργού μαστού και με αφορμή την είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου για τη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η διάσημη ηθοποιός, ανήρτησε στη σελίδα της κλινικής στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ένα σχόλιο σχετικό με το γεγονός, αλλά και με την ειδική εξέταση που είναι απαραίτητη για ιατρικές περιπτώσεις, όπως αυτή της Τζολί.

«Γενναία αλλά σωστή» χαρακτήριζε στο σχόλιό της η Νατάσα Καραμανλή την απόφαση της γνωστής ηθοποιού να προχωρήσει σε προληπτική διπλή μαστεκτομή, εκτιμώντας ότι «ομορφιά είναι κάτι περισσότερο από το τέλειο κορμί. Ομορφιά είναι η δύναμη και η θέληση για ζωή. Ομορφιά είναι η αυτοπεποίθηση που μας δίνουν οι επιλογές μας».

Το μικρό κείμενο της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού κατέληγε σε εγκώμιο για την πράξη της γνωστής ηθοποιού: «η Αντζελίνα Τζολί, στα μάτια όλων μας, είναι τώρα πιο όμορφη από ποτέ. Ας γίνει το πρότυπό μας».



Δεκάδες ήταν τα σχόλια χρηστών του facebook. Μερικά από αυτά υποστηρικτικά των όσων έγραψε η Νατάσα Καραμανλή. «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη!», «ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!!!!!!», «Μπράβο της τολμηρή απόφαση, αλλά από γυναίκα με αυτοπεποίθηση» είναι μερικά από αυτά.

Ένας άλλος χρήστης του facebook ζήτησε μάλιστα και πληροφορίες για το αν το κέντρο γυναικολογίας που εργάζεται η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού πραγματοποιεί αυτή την εξέταση: «Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη κ. Παζαϊτη!!! Να χαίρεστε την οικογένειά σας!!! Στο κέντρο σας κάνετε αυτή την εξέταση αίματος;».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα αιχμηρά σχόλια για το περιεχόμενο της ανάρτησης. «Nαι αλλά η κυρία Τζολί είχε χρήματα να κάνει την εξέταση και να καλύψει την επέμβαση..στην Ελλάδα όμως με τον ΕΟΠΥΥ και την κρίση δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για τέτοιου είδους κινήσεις και ξέρετε πόσες γυναίκες κινδυνεύουν?» ήταν η απάντηση στην προτροπή της Νατάσας Καραμανλή προς τις γυναίκες να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη εξειδικευμένη γυναικολογική εξέταση που έκανε η διάσημη ηθοποιός.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν άλλος χρήστης: «αντί να ψευτοφιλοσοφεί η κα Καραμανλή, θα προτιμούσα να πάρει θέση στο κατά πόσο η μέση Ελληνίδα έχει πρόσβαση στο test πρόληψης του καρκίνου που υποβλήθη η κα Τζολί και την οδήγησε στην απόφαση της επέμβασης "που την έκανε πιο όμορφη στα μάτια μας" και αν τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύψουν το όποιο κόστος ή μόνο γυναίκες όπως η κ Καραμανλή και Τζολί, θα μπορούν να γίνουν "πιο όμορφες στα μάτια μας" και όχι οι μητέρες μας, οι αδερφές μας, οι σύζυγοι μας, οι κόρες μας και οι εγγονές μας.....Ξέχασε μετά από όλο αυτό το κατεβατό να μας πει επίσης το Κέντρο Μαστού πόσο χρεώνει το συγκεκριμένο test...Πρώτα έμποροι - μετά γιατροί...Φαρισαίοι...». Μάλιστα το σχόλιό του συγκέντρωσε εννιά θετικές ψήφους (like).

«Ονομάζετε τον ακρωτηριασμό "γενναία κι ηρωική πράξη".; Τότε για να μην πάθει όγκο στον εγκέφαλο μήπως πρέπει προληπτικά να κόψει το κεφάλι της;» διερωτήθηκε άλλος χρήστης. Επικριτική ήταν η γνώμη ενός ακόμα ατόμου τόσο για την απόφαση της γνωστής ηθοποιού, όσο και για τα όσα υποστήριξε η Νατάσα Καραμανλή: «προσωπικά δεν θεωρώ ηρωική και γενναία την πράξη της εν λόγω κυρίας, διότι η κυρία είναι ματαιόδοξη και κοιτάει μονό την δημόσια εικόνα της» ανέφερε για την Ατζελίνα Τζολί λέγοντας στη συνέχεια ότι «επίσης ξέχασε να μας πει (σ.σ. η Νατάσα Καραμανλή) ότι κατά την αφαίρεση έκανε ταυτόχρονα και προσθετική στήθους....εκτός αν στις μέρες μας γενναίος είναι αυτός που έχει χρήματα και σώζει τον εαυτό του....τότε ας κάνουν και μεταμόσχευση εγκεφάλου γιατί κάποιοι με πολλά χρήματα είναι χαζοί!!!».

Η μόνη παρέμβαση της Νατάσας Καραμανλή αφορούσε διευκρινίσεις για την ειδική εξέταση: «την εξέταση αίματος για γονιδιακή ανάλυση την κάνουμε στο Κέντρο Μαστού. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η εξέταση αυτή είναι να υπάρχει ισχυρό οικογενειακό ιστορικό με καρκίνο μαστού ή/και ωοθηκών ή/και προστάτου στην οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν πολλά διαδοχικά περιστατικά καρκίνου τέτοιου είδους στην οικογένεια. Εφ' όσον μία γυναίκα ανήκει σε αυτή την πολύ περιορισμένη ομάδα, θα πρέπει να την δει πρώτα μαστολόγος, ο οποίος θα συστήσει αυτή την εξέταση και μετά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την ανάγκη αυτής της εξέτασης ένας γενετιστής. Δεν είναι μια εξέταση ρουτίνας από αυτές που γίνονται στον γενικό πληθυσμό για πρόληψη».

Πηγή: Real.gr