27 Μαΐου 2013

FT: Η Ελλάδα βλέπει φως στο τούνελ

Άρθρο των Financial Times μιλάει για την αισιοδοξία που επιστρέφει στην Ελλάδα

Άρθρο των FT με τίτλο "Optimism returns as Greece sees light at the end of tunnel" το οποίο κάνει λόγο για αισιοδοξία και θετικά σημάδια αλλαγής σε όλους τους τομείς. Επικαλείται μαρτυρίες επιχειρηματιών μικρομεσάιων επιχειρήσεων οι οποίοι μιλούν για αισιοδοξία μολονότι η κρίση δεν έχει παρέλθει και υπάρχει έντονη έλλειψη ρευστότητας.
Γίνεται αναφορά στην αυτοπεποίθηση που επιστρέφει στους Έλληνες του ιδιωτικού τομέα. Οι κατασκευαστικές εταιρείες επιστρέφουν στην αγορά μετά από παύση τεσσάρων ετών. Ο τουρισμός ενισχύεται ενώ γίνεται αναφορά στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις του ΟΠΑΠ,της ΔΕΠΑ κ.α. Θετικοί είναι και οι αριθμοί από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία καθώς γίνεται λόγος για ήπια ανάπτυξη κατά το επόμενο έτος παρά το γεγονός ότι η οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται. Γίνεται αναφορά στην αναβάθμιση από τη Fitch αλλά και στις πρόσφατες επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων μεγάλων ελληνικών εταιρειών.

Το άρθρο καταλήγει με τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Στουρνάρα: "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη δημιουργήσουμε υπερβολικές προσδοκίες. Τα πράγματα πάνε καλά αλλά ακόμη δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο. Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη ( από τότε που η κυβέρνηση συνεργασίας ανήλθε στην εξουσία ένα χρόνο πριν) αλλά υπάρχει ακόμη κίνδυνος"