15 Μαΐου 2013

Πώς από τιμωροί, τα hedge funds, τώρα αποθεώνουν στην Ελλάδα

Πώς αλλάζουν οι καιροί. Τα hedge funds που έπαιξαν άγριο παιχνίδι με τη χρεοκοπία της Ελλάδας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, τώρα κάνουν στροφή 180 μοιρών. Οι διαχειριστές του "έξυπνου χρήματος" ποντάρουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά και θα θριαμβεύσει.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times τα hedge funds δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά κρατικά και εταιρικά ομόλογα και για τις μετοχές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα Farallon Capital Management, York Capital Management, QVT Financial και Dromeus Capital συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank και άλλα funds στις αντίστοιχες κινήσεις άλλων τραπεζών.

“Προφανώς, πρόκειται για μία απόφαση που ο καθένας πρέπει να πάρει μόνος του: Πρέπει να αποφασίσει εάν η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο ή όχι”, εξηγεί ο Αχιλλέας Ρισβάς, του Dromeus, ενός hedge fund που δημιουργήθηκε με στόχο να εστιάσει στις ελληνικές επενδύσεις. “Η Ελλάδα είναι ένα από τα περιβάλλοντα με τις καλύτερες προοπτικές αποδόσεων παγκοσμίως”.

“Η Ελλάδα δίνει την αίσθηση ότι πραγματικά γύρισε σελίδα. Η έξοδος από το ευρώ προφανώς δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι και αυτό ισχύει εδώ και καιρό. Το ζήτημα τώρα είναι η ανάπτυξη”, λέει στους FT ο διαχειριστής κορυφαίου αμερικανικού hedge fund.

http://www.moneypro.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/85175/Default.aspx