28 Ιουνίου 2013

Παρα τα οσα λενε οι τρομολάγνοι: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις τουλάχιστον μέχρι τις 100.000 ευρώ

Από χθες διάφοροι τρομολάγνοι, ειδικά συγκεκριμένης ιστοσελιδας οικονομικού περιεχομένου, εχουν σκυλιάσει να μας λενε οτι κινδυνεύουν ακόμα και οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ... Φυσικά δεν λένε (η το λενε στα ψιλά γράμματα) ότι πριν πειραχθούν καταθέσεις θα καλούνται οι μέτοχοι να πληρώσουν τις ζημιές και αν δεν επαρκούν θα καλούνται και οι ομολογιούχοι.
Μετά απ' αυτούς και εφοσον δεν καλύπτονται οι ζημιές θα κουρεύονται καταθέσεις ανω των 100.000 ευρώ... όσον αφορά τις παπαριές οτι θα κουρεύονται και καταθέσεις κάτω των 100.000 αν μια τράπεζα δεν έχει να κουρέψει καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ είναι σαν το γνωστό "αν η γιαγια μου ειχε καρούλια..."... Σε τελική ανάλυση όλα αυτά αφορούν όσους έχουν λεφτά και κανένας έλληνας δεν έχει τόσα λεφτά... αν κρίνουμε από τη γκρίνια που ακούμε γύρω μας καθημερινά... εκτός αν η γκρίνια γίνεται για να γίνει και από πίσω υπάρχουν πακέτα...

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων, αλλά και των άλλων πολιτών της ΕΕ στα πιστωτικά ιδρύματα, με βάση την απόφαση του ECOFIN την Τετάρτη, είναι απολύτως εγγυημένες, τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ ανά άτομο και ανά τράπεζα.

Επιπλέον, στην Ελλάδα, όπου για τις τράπεζες έχει ήδη διατεθεί ποσό 50 δισ. ευρώ για τη θωράκισή τους, οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες στο σύνολό τους. Η περί του αντιθέτου φημολογία που αναπτύσσεται από ορισμένα ΜΜΕ, είναι απολύτως ανακριβής, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.