01 Ιουνίου 2013

Δεκεμβριο του 2008 ζει η Πόλη και οι αναρχοάπλυτοι κλαίνε-Δειτε ζωντανά το μπάχαλο ΒΙΝΤΕΟ

Περιττό να πούμε οτι τα αναρχοκομμούνια εχουν ξεσαλωσει στα social media: Βλέπουν δακρυγονα και ξύλο με "μπάτσους" και τρέχουν τα σάλια τους... φυσικά βρίζουν τους Έλληνες που δεν κάνουν τα ίδια... Δειτε live εικονα από τα επεισόδια

Άγρια επεισόδια με ξύλο, χημικά, και πολλές συλλήψεις σε κεντρικούς δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ καθώς Τούρκοι διαδηλωτές συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους κατά της ανέγερσης κτιρίων σε σημείο που σήμερα βρίσκεται πάρκο.

Μέχρι αργά το βράδυ διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούονταν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν παραδοθεί στις φλόγες και καταστήματα. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέφρασε το βράδυ την ανησυχία του για την κατάσταση και το πως μπορεί να εξελιχθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχουν συλληφθεί ακόμα και περαστικοί τουρίστες.

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από το πρωί όταν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επιχείρησαν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με δακρυγόν και υδραντλίες.

Κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων με την αστυνομία μια τουρίστρια από το Μαρόκο, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από μεταλλικό δοχείο δακρυγόνου. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πόλης και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση καθώς διαπιστώθηκε πως είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Εκατονταδες πολίτες που έχουν κατασκηνώσει πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, εδώ και 4 ημέρες στο παρκο Γκεζί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ειδικότερα, η σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν αφορά στην ανάπλαση του πάρκου όπως ήταν επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, ανέγερση εμπορικού κέντρου, ενώ προβλέπει κατεδαφίσεις κτισμάτων και ξερίζωμα δέντρων.

Στις προθέσεις δήμου και κυβέρνησης φαίνεται ότι υπάρχει η διάθεση να χτιστεί το παραλληλόγραμμο κτίριο που βρισκόταν στο περίγραμμα του πάρκου και στέγαζε τον στρατώνα του πυροβολικού.

Σημειώνεται ότι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN με συνεχείς ανταποκρίσεις μετέδωσε λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση, ενώ ο δήμαρχος της πόλης έδειξε διατεθειμένος να υπαναχωρήσει στα σχέδιά του, σημειώνοντας πως οι εργασίες που γίνονται αφορούν μόνο στην ανάπλαση και μια διαπλάτυνση του πεζοδρομίου με μεταφορά των δέντρων. Επιπλέον, ευχήθηκε περαστικά στους τραυματίες προσθέτοντας ότι έχουν παραπληροφορηθεί οι οικολόγοι.