29 Ιουνίου 2013

Η 23χρονη «killer» δημοσιογράφος δεξί χέρι του Ασάνζ που έχει αναλάβει να οδηγήσει σε ασφαλές μέρος τον Σνόουντεν [βίντεο]

Πολλά στοιχεία γι' αυτήν δεν θα βρει κανείς online, καθώς έτσι επιτάσσει το πρωτόκολλο για όλους όσοι εργάζονται στο πλευρό του έγκλειστου εδώ και μήνες στην Πρεσβεία του Ισημερινού επικεφαλής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, η Σάρα Χάρισον έχει δει τη διαδικτυακή και μιντιακή δημοφιλία της να αυξάνεται κατακόρυφα, ενώ σε επικαιροποίηση του προφίλ και του βιογραφικού της προέβη ακόμη και η Wikipedia, έπειτα από την είδηση ότι αυτή θα είναι το εντεταλμένο πρόσωπο που έχει αναλάβει, με διαταγή του Ασάνζ, να οδηγήσει σε διπλωματική ασφάλεια τον «εξαφανισμένο» Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πλέον καταζητούμενο πράκτορα στον πλανήτη, που διέρρευσε τα περίφημα απόρρητα στοιχεία της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

«Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την αποκαλούν «νομικό σύμβουλο» του Σνόουντεν. Είναι όμως αξιοπρόσκετο που ο Τζούλιαν Ασάνζ επέλεξε αυτή τη γυναίκα για να συνοδεύσει τον πιο γνωστό φυγόδικο των ΗΠΑ. Σε αντίθεση με αρκετούς συνεργάτες του Wikileaks, η 23χρονη λονδρέζα δημοσιογράφος δεν έχει νομικό υπόβαθρο», αναφέρει η Μάρω Βακαλοπούλου σε σημερινό δημοσίευμά της στην εφημερίδα Τα Νέα.

Έχουν πει γι' αυτήν πως είναι άνθρωπος απόλυτης εμπιστοσύνης, πως οι φήμες που την ήθελαν «σκυλάκι» του Ασάνζ είναι κακόβουλες, πως θεωρείται μέλος-κλειδί της ομάδας του Wikileaks, αλλά και πως πρόκειται για ατρόμητο άτομο, ικανό να φέρει εις πέρας οτιδήποτε του αναθέσουν.

Έχει επίσης ειπωθεί πως η σχέση της με τον Ασάνζ ήταν κάτι «παραπάνω» από επαγγελματική, καθώς η από το 2010 εκπαιδευόμενη στο πλευρό του, 20χρονη τότε δημοσιογράφος είχε αναλάβει πολύ περισσότερα από τα συνηθισμένα για εκπαιδευόμενο καθήκοντα.

Η Χάρισον, σύμφωνα με το άρθρο των Νέων, «αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εκπαιδεύτηκε σε δύο κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Βρετανίας, το Bureau for Investigating Journalism και το Center for Investigating Journalism, τα οποία φέρονται αμφότερα να λειτουργούν σαν θερμοκήπια του Wikileaks τροφοδοτώντας τον οργανισμό με προσωπικό».

Σήμερα, η Χάρισον είναι τα «μάτια» και τα «αυτιά» του έγκλειστου Ασάνζ στον έξω κόσμο, ο εκπρόσωπός και σύνδεσμός του.

Ένα δυναμικό και αποφασισμένο κορίτσι από το πουθενά που αναμένεται να απασχολήσει στο άμεσο και μακρινό μέλλον τα μίντια.