18 Ιουνίου 2013

Τα 3+1, κύρια συμπεράσματα της σύσκεψης των τριών αρχηγών

Αν θελήσουμε σε τρεις γραμμές να αποτυπώσουμε τα συμπεράσματα της σημερινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, θα μπορούσαμε να πούμε:

1. Πρυτάνευσε η λογική ή κάποιοι είδαν ότι θα ψάχνουν την ψήφο τους.
Σε κάθε περίπτωση, εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο, δεν έχουμε (ευτυχώς…). Όπως λέγαμε από την πρώτη μέρα που οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, απειλούσαν ότι θα έριχαν την Κυβέρνηση, κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν απίθανο. Ο φόβος φυλάει τα έρμα λοιπόν και εκλογές δε θα έχουμε.

2. Έχουμε όμως ανασχηματισμό. Φυσικά, δεν πρέπει να τον περιμένουμε νωρίτερα από τις αρχές Ιουλίου. Θυμίζουμε ότι 28 – 30/06, διεξάγεται το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Θα πρέπει να αναμένουμε ενεργοποίηση κορυφαίων στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μπας και επωφεληθούν επικοινωνιακά από την (απρόσμενη για αυτούς), επιτυχία της Κυβέρνησης Σαμαρά.

3. Η απόφαση του Σ.Τ.Ε., ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Όλοι κερδισμένοι… Στην ουσία και όσο και αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το αποσιωπούν, πρόκειται ακριβώς για την ενδιάμεση πρόταση του Σαμαρά, η οποία κατατέθηκε στους Κυβερνητικούς εταίρους την Παρασκευή. Τότε είχε απορριφθεί ως απαράδεκτη, τώρα Βενιζέλος και Κουβέλης, πανηγυρίζουν. Άβυσσος η ψυχή τους!!!

4. Τόσες μέρες, περιμέναμε με κομμένη την ανάσα, μήπως και οι Κυβερνητικοί εταίροι, έκαναν πράξη τις απειλές τους και η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες, καταστροφικές εκλογές. Η απόφαση του Σ.Τ.Ε., αλλά και οι επιμέρους χειρισμοί, φαίνεται να δικαιώνουν τον Α. Σαμαρά. Αντίθετα, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, κάποιος με πολύ καλή διάθεση θα πει ότι δεν οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές. Κάποιος όμως, μάλλον αντικειμενικός, θα διαπιστώσει ότι μπρος στη συντριβή, διάλεξαν το λιγότερο κακό. Μια μικρή, τόση δα, κωλοτουμπίτσα…

http://www.rightnews.gr