14 Ιουνίου 2013

Προς αναβολή η εκταμίευση της δόσης 3,3 δισ. ευρώ;

[Παπαρια μαντολες η εκτιμηση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ οτι ο λογος δεν ειναι τεχνικος αλλα οι εξελιξεις γυρω απο την ΕΡΤ και η συναντηση της Δευτερας... Αν ανησυχουσαν δεν θα ενεκρινε τη δοση  το Συμβούλιο Εμπειρογνωμώνων πριν μερικες ωρες... Δηλ. πριν μερικες ωρες οι αλλοι που ενεκριναν τη δοση δεν ηξεραν την κατασταση στην ΕΡΤ;]

Παρότι το Συμβούλιο Εμπειρογνωμώνων του Eurogroup (EWG) ενέκρινε την εκταμίευση, θεωρώντας ότι τα τεχνικά προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί (το Eurogroup του Μαΐου έχει ήδη δώσει πολιτική έγκριση), πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας έχει αντίθετη άποψη.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναβάλλεται, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Ο ανταποκριτής της Καθημερινής στις Βρυξέλες, Νίκος Χρυσολωράς μεταδίδει ότι «παρουσιάστηκε τεχνικό ζήτημα» και η εκταμίευση δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει τη Δευτέρα. Οι ίδιοι κύκλοι επέμεναν ότι το «πρόβλημα» δεν σχετίζεται με την πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, ούτε με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ.

ysterografa.gr