24 Ιουνίου 2013

Γρίφος η παραμονή του Βρούτση στην κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να θέλει να τοποθετήσει δικό του στέλεχος στο υπουργείο Εργασίας, ο Στουρνάρας τον στηρίζει και ο Σαμαράς του αναγνωρίζει έργο

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της μετακίνησης του Ι. Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας καθώς φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ επιμένει να θέλει να τοποθετήσει δικό του στέλεχος στην θέση αυτή. Το ΠΑΣΟΚ άσκησε έντονη κριτική η οποία κορυφώθηκε με αφορμή τα προγράμματα για τους ανέργους και την αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ένα σημαντικό έργο που έγινε επί υπουργίας Βρούτση, κυρίως στον τομέα του νοικοκυρεματος των συστημάτων ελέγχου, παρακολούθησης και επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων που σχετίζονται με τις συντάξεις και τα ταμεία. Στήριξη στον κ. Βρούτση παρέχει και ο Ι. Στουρνάρας ο οποίο έχει άριστη συνεργασία με τον κ. Βρούτση, την οποία προφανώς θα χάσει εάν εκεί τοποθετηθεί στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ βλέπουν και αρνητικά στοιχεία στην ανάληψης της ευθύνης για αυτό το υπουργείο πιστεύοντας ότι θα έχει μεγάλη φθορά για την Ιπποκράτους.
Πάντως, ο κ. Βρούτσης μέχρι στιγμής συνεργάζεται στενά με το πρωθυπουργικό επιτελείο για την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης την Πέμπτη και μαζί με τον κ. Στουρνάρα θα συνοδεύσει ( αν δεν επηρρεαστεί από τον ανασχηματισμό) τον πρωθυπουργό στην μάχη που θα δοθεί σε μία σειρά ζητημάτων όπως οι τράπεζες, η δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων από τα EFSF και ESM αλλά και η συζητηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος

parapolitika.gr