17 Ιουνίου 2013

Τραγελαφικές καταστάσεις στην "αυτοδιαχειριζόμενη" εκπομπή της Στάη-"Πρόεδρος" της ΕΡΤ προς το παρόν το λαμόγιο Καλφαγιάννης

Από το απόγευμα της Κυριακής διεξάγονται τραγελαφικά σκηνικά αναφορικά με την απεργία που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ, καθώς εκτός από τα δελτία ειδήσεων, επικρατεί ο κακός χαμός και σε άλλα μέσα, αλλά και στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από τις 8.30 το βράδυ λειτουργεί κανονικά, μεταδίδοντας, προς το παρόν θέματα που άπτονται μόνο της ΕΡΤ.

Ωστόσο, μεγάλη ένταση ξέσπασε και στα στούντιο της ΕΡΤ όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκπομπή που παρουσίαζε η Ελλη Στάη, καθώς στο πάνελ των προσκεκλημένων ήταν και ο διευθυντής του «Εθνους» Θανάσης Τσεκούρας, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για το γεγονός ότι η εφημερίδα του κυκλοφόρησε κανονικά σπάζοντας την απεργία που είχε εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ.

Μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της ΠΟΕΣΥ ζήτησαν να παρέμβουν στην εκπομπή και άσκησαν δριμεία κριτική τόσο στον κ. Τσεκούρα, αποκαλώντας τον «απεργοσπάστη» όσο και στην ίδια την Ελλη Στάη για την επιλογή της να τον καλέσει στην εκπομπή.

Ο κ. Τσεκούρας άσκησε σκληρή κριτική στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τα «αίματα άναψαν» και, όπως ήταν φυσικό, η κυρία Στάη ζήτησε από τον διευθυντή του «Εθνους» να αποχωρήσει από το πάνελ για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Ωστόσο, και η ίδια η κυρία Στάη άναψε φωτιές για τη στήριξη που είχε από τους συνδικαλιστές όταν δέχθηκε παρεμβάσεις στη δουλειά της, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά «Μην ανησυχείτε εσείς από το Control. Είμαι απολύτως ψύχραιμη...».

Δέχθηκε, ακόμη, και την κριτική της Νανάς Νταουντάκη η οποία παρενέβη λέγοντας «Αν οι συνδικαλιστικοί σας εκπρόσωποι δεν έκαναν φασαρία, η ΕΡΤ θα ήταν κλειστή. Εν ονόματι της πολυφωνίας, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πάνελ, άνθρωποι οι οποίοι ευθύνονται για τις επιθέσεις κατά των εργαζομένων. Ο κ. Τσεκούρας έχει διαγραφεί από την ένωση συντακτών για τη συμπεριφορά του στο 'Έθνος', όταν εκβίαζε εργαζομένους. Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει στο πάνελ».

Η Ελλη Στάη απάντησε «Είπατε κάτι στην αρχή. Είπατε ότι δεν θα ήμουν εδώ αν δεν είχαν κάνει αγώνες οι συνδικαλιστές. Όλοι μετέχουμε των αγώνων, όλοι έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε».

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν μπροστά στη διαδικτυακή οθόνη στις 9.30 το βράδυ όταν ολοκληρώθηκε η εκπομπή της Ελλης Στάη.

Από την άλλη πλευρά πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκπομπή διακόπηκε έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων της ΕΡΤ, ενώ άγνωστο παραμένει, ακόμη, το ποιος έδωσε την άδεια για να πραγματοποιηθεί η εκπομπή εξαρχής.


Καλφαγιάννης, Γενικός δερβέναγας προς το παρόν: Ναι, είπα να κόψουν τη Στάη!...

Εντονο φραστικό επεισόδιο απόψε μεταξύ του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και των μελών της Επιτροπής που διαχειρίζεται το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο Καλφαγιάννης δεν ήθελε με κανένα τρόπο να ενταχθεί η εκπομπή της Στάη NETWEEK απόψε στο απεργιακό πρόγραμμα.

Οπως είπε, στον Γιώργο Καραμέρο (ΖΟΟΜ), «δεν μπορούμε από τη μια μεριά να καταγγέλλουμε αυτούς που μπήκαν στην ΕΡΤ σαν προσωπικό ειδικών θέσεων (ΠΕΘ) κι από την άλλη να βγάζουμε τη Στάη, που ανήκε σ΄ αυτήν την κατηγορία των εργαζομένων».

Παραδέχτηκε πως είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με την Επιτροπή, αλλά αρνήθηκε ότι τσακώθηκε με την ίδια ή με τον καλεσμένο της Θανάση Τσεκούρα, εναντίον του οποίου στράφηκαν οι συνδικαλιστές Νταουντάκη και Κατερίνης...