08 Ιουνίου 2013

Αλματώδης αύξηση στον τουρισμό το Μάιο

Αλματώδη αύξηση σημείωσαν το Μάιο οι διεθνείς αφίξεις στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας. Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας αυξήθηκε το μήνα αυτό κατά 18,4% που μεταφράζεται σε περισσότερους από 222 χιλιάδες τουρίστες, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που παρουσιάζει φέτος ο τουρισμός.

Συνολικά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι αφίξεις ήταν αυξημένες κατά 5% σε σχέση με πέρυσι. Τη μεγαλύτερη αύξηση το Μάιο, σε ποσοστό 117,5% μάλιστα, παρουσίασε το αεροδρόμιο της Μυκόνου ενώ σημαντική χαρακτηρίζεται και η αύξηση κατά 10% των αυξήσεων στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανάκαμψη και ο ελληνικός τουρισμός είναι «αισθητά βελτιωμένος» σε σχέση με την περσινή χρονιά, δήλωσε στο CNN η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

H υπουργός είχε την Παρασκευή σημαντικές συναντήσεις με την ηγεσία της Air Canada Rouge, της Air Transat και της Canadian Tourism Commission στην προσπάθειά της να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στην καναδική αγορά.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων) Γιάννης Ρέτσος, η εφετινή τουριστική περίοδος (πλην πρωτεύουσας) ξεκίνησε με μέση αύξηση αφίξεων 20%. «Είναι πολύ θετικό ότι οι ξένοι μας θέλουν και οι ΑΑΑ αγορές (υψηλής προστιθέμενης αξίας) ανακάμπτουν» τόνισε.

Όσον αφορά την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι η πόλη είναι παραμελημένη, προσθέτοντας ότι όταν η τουριστική κίνηση ανακάμψει στην πρωτεύουσα, θα ανακάμψει πολύ απότομα.