07 Ιουνίου 2013

Πλασκοβίτης: "Έχω κακή μνήμη..." Αυτο ομως δεν τον εμποδιζει να ειναι ΓΓ και να τα αρπαζει...

«Κακή μνήμη» επικαλέστηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ», δικαιολογώντας τα όσα αρχικά είχε υποστηρίξει περί άτυπης και ανεπίσημης προσπάθειας προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, για να φτάσει η λίστα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από το γαλλικό έγγραφο που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή προέκυπτε ότι η διαδικασία ήταν τυπική και επίσημη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «κακή μνήμη» επικαλέστηκε ο κ. Πλασκοβίτης και σε άλλες πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβτσιώτη, όσο και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε να ελεγχθεί για ψευδορκία ο μάρτυρας.

«Ο κ. Πλασκοβίτης επέδειξε επίμονη προσπάθεια απόκρυψης πραγματικών περιστατικών. Για εμάς δεν έχει τελειώσει εδώ η κατάθεση του», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.