29 Ιουνίου 2013

Οι Μιλγουόκι Μπακς παρουσίασαν επίσημα τον Αντετοκούνμπο – Τον θέλουν άμεσα

Είναι η μεγαλύτερη μέρα της ζωής του και δικαιούται να χαρεί. Εστω κι αν οι υποχρεώσεις πλέον δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την επιλογή του στο draft παρουσιάστηκε επίσημα από τη νέα του ομάδα, τους Μιλγουόκι Μπακς.

Την εισαγωγή για τον 18χρονο πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού έκανε ο general manager του συλλόγου Τζον Χάμοντ. «Πήραμε ένα σπουδαίο αθλητή και είμαστε ενθουσιασμένοι γι' αυτόν» σχολίασε και πρόσθεσε πως: «Παρέλαβα τον Γιάννη από το αεροδρόμιο και του εξήγησα ότι τον θέλαμε πολύ. Ξέρει το άθλημα. Θα θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας το καλοκαίρι, όμως έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του. Η ουσία είναι ότι τον περιμένουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε στη συνέχεια την σκυτάλη και παρά το τρακ που φυσιολογικά αισθανόταν, είπε αυτά που ήθελε να ακούσει κάθε οπαδός των Bucks, αλλά και του μπάσκετ γενικότερα. "Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους προπονητές μου, την ομάδα μου. Δούλεψα πολύ σκληρά για να μπω στο Draft" δήλωσε και συνέχισε λέγοντας ότι: "Προπονήθηκα πολύ και είμαι χαρούμενος που έφτασα μέχρι το νούμερο 15. Θα παλέψω όσο περισσότερο μπορώ και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ομάδα. Δεν έχω φύγει ποτέ από την Ελλάδα, όμως θα έχω μαζί την οικογένειά μου και θα τα καταφέρω. Το ΝΒΑ είναι υπερβολικά δημοφιλές, το παρακολουθούν στην τηλεόραση. Μπορώ να παίξω σαν PG, μπορώ να κοντρολάρω την μπάλα, όμως αυτό που με κάνει ξεχωριστό, είναι ότι πασάρω στους συμπαίκτες μου, μου αρέσει να τους δίνω την μπάλα".

Ο coach Λάρι Ντρου, τέλος, αρκέστηκε να πει πως: "Ο Γιάννης είναι περισσότερο ένας point forward παρά point guard. Είναι σκληρός, του αρέσει να παίζει για την ομάδα. Μπορεί να φτιάξει φάσεις, μπορεί να σκοράρει, μπορεί να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους".