06 Ιουνίου 2013

"ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ"... Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

To blog "Εργολήπτες Χαλκιδικής" ανάρτησε νωρίτερα ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία που έδωσε ο κ. Τσίπρας στην Ιερισσό.

Μια ομιλία απόλυτα προσαρμοσμένη στον ιδεολογικό φανατισμό, από τον οποίο διακατέχεται το ακροατήριο μερίδας κατοίκων της Ιερισσού, τον "αγώνα" των οποίων παρομοίασε με τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στην πλατεία "Ταξίμ" στην Κωνσταντινούπολη!!!
Μια ομιλία συνθημάτων, ατάκας και λαϊκισμού από τη γνωστή χιλιοπαιγμένη κασέτα, που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη μεταλλευτική επένδυση, στην οποία εξ ονόματος των ακραίων στοιχείων, που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρέσκεται μάλλον να εκπροσωπεί, έτεινε χείρα φιλίας και συνεργασίας (!!!!) προς τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της συντριπτικής πλειοψηφίας της ΒΑ Χαλκιδικής, που εδώ και 1 χρόνο δοκιμάζεται σκληρά η υπομονή, η αντοχή και η ανοχή από τα... αγωνιστικά καπρίτσια των δήθεν οικολόγων.

Το ωραίο είναι ότι έτεινε... χείρα φιλίας, ενώ την ίδια στιγμή τους χαρακτήριζε "ομήρους" και "ανθρώπινες ασπίδες των κερδοσκόπων", ενώ το πραγματικό τους αφεντικό όπως τόνισε "είναι η φύση και όχι οι εργοδότες τους"...!!!

Όταν βέβαια επισκέφτηκε τη Βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ το Νοέμβριο του 2012, άλλα έλεγε...

Μιλούσε για "παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας με βάση τον ορυκτό πλούτο".

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα για τον κ. Τσίπρα ορυκτός πλούτος με... ορυκτό πλούτο έχει μεγάλη διαφορά. Άλλη η "χάρη" του ορυκτού πλούτου που τον εκμεταλλεύεται και το διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου στο δημόσιο και άλλη η... χάρη του ορυκτού πλούτου που την εκμετάλλευση του την έχει εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων.

Εκεί μάλλον οφείλεται και η κρύα διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Έχουν αφεντικό ιδιώτη και όχι... τη φύση (δηλ. το δημόσιο)!!! Και φυσικά δεν έχουν εξάρτηση από τις βουλές, τις επιθυμίες ή τις προσταγές της εκάστοτε κεντρικής διοίκησης του δημοσίου.

Με λίγα λόγια δεν είναι ευάλωτοι, ενώ είναι και κουτοί από πάνω που δέχονται να φορολογούνται τη στιγμή που για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι "ξένο σώμα" για την κοινωνία που εκείνη οραματίζεται.

Αν είναι όμως έτσι τα πράγματα, όπως τα φαντάζεται ή θα ήθελε να είναι σ' αυτή τη διάσταση που ζούμε, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα.

Να μεταφέρει τα γραφεία της Κουμουνδούρου στο Λόφο της Πνύκας ή στην Ακαδημία Πλάτωνος, να γράφει, να επικοινωνεί και να ενημερώνεται από παπύρους και μαρμάρινες πλάκες και όχι από tablet και i-pad και να κυκλοφορεί με άλογα και όχι με αυτοκίνητα, που καίνε καύσιμα από τη στιγμή που κόπτεται για το δημόσιο πλούτο και το περιβάλλον. Όχι μόνο εκείνος αλλά και τα στελέχη του κόμματος του.
Τώρα, σ' ότι αφορά το κάλεσμα που έκανε από την Ιερισσό σ' όλους τους εν δυνάμει ξένους επισκέπτες που είναι να επισκεφτούν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, πολύ καλά έκανε και τους παρότρυνε να επισκεφτούν τη Χαλκιδική. Δε μας ξεκαθάρισε όμως σε ποια κατηγορία τουριστών απευθυνόταν.

Πάντως, νορμάλ τουρίστες που επιθυμούν να περάσουν την καλοκαιρινή τους ανάπαυλα σε ένα τόπο που συνδυάζει ήλιο, θάλασσα και... ηρεμία δύσκολα θα επιλέξουν αυτή την περιοχή που επίλεκτοι ακτιβιστές ή έχουν μετατρέψει ή χαρακτηρίζουν δημοσίως όπου σταθούν και βρεθούν"Λωρίδα της Γάζας"...

Τέλος, όταν θα έρθει η στιγμή να συναντηθεί ο κ. Τσίπρας με του εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία, όπως τους υποσχέθηκε νωρίτερα, ας μην μπει στη διαδικασία να σπαταλήσει οξυγόνο.

Ας βάλει να παίξει η κασέτα των όσων είπε σήμερα στην Ιερισσό. Δε νομίζουμε να υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο των θέσεων του κ. Τσίπρα για τη μεταλλευτική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Αν μη τι άλλο, αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η συνέπεια στα λόγια και στα πεπραγμένα του.