09 Ιουνίου 2013

Ιβάν Σαββίδης: «Ο Σαμαράς μου υποσχέθηκε ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ»

Ο Ιβάν Σαββίδης, εισέπραξε μια ακόμη υπόσχεση για την ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το δημόσιο, αυτή τη φορά από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά. Αυτό το γεγονός, ο ισχυρός άνδρας του «δικεφάλου» φρόντισε να το δημοσιοποιήσει με μια επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου, η οποία αναφέρει:

«Στο περιθώριο του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

»Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την οριστική διευθέτηση των χρεών προς το ελληνικό δημόσιο.

»Ο Πρωθυπουργός της χώρας επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης “ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει χρήματα από την Πολιτεία, αλλά θέλει να δώσει χρήματα στην Πολιτεία”».

Ο κ. Ιβάν Σαββίδης τόνισε την πάγια θέση του ιδίου και της ΠΑΕ για «άμεση αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους» με την καταβολή των περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες «σύντομα θα υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα του “Δικεφάλου”».

Ο Ιβάν Σαββίδης, από την περασμένη εβδομάδα - όντας απογοητευμένος από την αντιμετώπιση που έχει από την κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις που έχει πάρει κατά καιρούς για ρύθμιση του χρέους- αποφάσισε να αλλάξει τακτική και δημοσιοποιεί όλες τις κινήσεις του αλλα και όλες τις επιστολές που στέλνει προς κυβερνητικά στελέχη για το θέμα αυτό, προκειμένου να χτίσει το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων του, σε περίπτωση που δεν ρυθμιστούν τα χρέη και οδηγηθεί στη υιοθέτηση μιας από τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στο μυαλό του όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, όπως η αγορά άλλου ΑΦΜ ή η μετατροπή της ομάδας σε ερασιτεχνική, προκειμένου να σβηστούν τα χρέη.

Ο Ιβάν Σαββίδης, με την επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά που είχε κοινοποιήσει την περασμένη Τρίτη, ουσιαστικά κάνει τον κόσμο της ομάδας κοινωνό του προβλήματος, ώστε αν έρθει η ώρα για την μετατροπή της σε ερασιτεχνική, ή αν παρουσιαστεί πρόβλημα ρευστότητας, να γνωρίζουν όλοι ποιος είναι ο λόγος.

Στο πλαίσιο τις επιφυλακτικότητας που δείχνει πλέον ο Ιβάν Σαββίδης όσον αφορά την επένδυση στην ομάδα, έγκειται και ότι ότι δεν προχωρά οτιδήποτε, όσον αφορά το γήπεδο της Τούμπας, παρά το ότι εδώ και μια περίπου εβδομάδα, έχει αποσταλεί στα γραφεία της ομάδας, η έκθεση της τεχνικής εταιρίας που ανέλαβε να διαπιστώσει και να ενημερώσει τον ρώσο ομογενή για το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει στο γήπεδο της Τούμπας, ώστε να επιτευχθεί ένα λίφτινγκ που θα το καθιστά σύγχρονο και λειτουργικό.

Ρεπανάς Αντώνης
ΤΑ ΝΕΑ